Düsseldorf a fákat választotta Ed Sheeran helyett

GettyImages-985708750
2018.06.28. 14:05

A düssledorfi városi tanács nem engedte, hogy Ed Sheeran nyári koncertje miatt kivágjanak 104 fát a fellépés tervezett helyszínén, ezért a bulit most egy másik városba kell vinni. A fák ügyében a helyi környezetvédők szólaltak fel elsőként, majd mögéjük álltak a zöldek, a baloldaliak és a kereszténydemokraták is.

A város polgármestere, a szociáldemokrata Thomas Geisel hiába ígérgette, hogy a kivágott fákat újakkal fogják pótolni, ráadásul sokkal, de sokkal többel, a zöldeket ez nem hatotta meg, vezetőjük, Norbert Czerwinski aránytalannak nevezte, hogy a polgármester egyetlen koncert miatt több mint száz fától szabadulna meg.

A koncertet az első tervek szerint az Essen-Mülheim repülőtérnél tartották volna, Düsseldorftól északkeletre, ám a környéken fészkelő madarak védelmében (veszélyeztetett faj is van közöttük), új helyszínt kerestek neki. Egy új épületkomplexum parkolójára esett a választás, ám ahhoz hogy a 85 ezer fős tömeg zavartalanul szórakozhasson, némileg át kellett volna rendezni a terepet, például ki kellet volna vágni az említett fákat.

A koncert szervezőinek nem igazán tetszik a város döntése, közleményük szerint az énekes rajongói határtalan csalódottsággal reagáltak a hírre. A koncert egyébként végül a Düsseldorftól 50-55 kilométerre fekvő Gelsenkirchenben lesz megtartva, ám mivel a helyi stadion nem tud befogadni ennyi embert, ezért lehetséges, hogy Sheerannek több koncertet is kell adnia a városban. (via DW)

Borítókép: Ed Sheeran. Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?