Meghalt a Jeffferson Airplane egyik alapítója

2018.09.29. 18:33

76 éves korában elhunyt Marty Balin, a Jefferson Airplane alapító-gitárosa, írja a Los Angeles Times. A hírek szerint Balin a floridai Tampában hunyt el, miközben éppen kórházba szállították.

A zenekar hivatalos Facebook-oldala igazi legendaként hivatkozik Balinra, arra az emberre, aki segített elindítani egy még ma is tartó forradalmat.

Az eredetileg Cincinnatiből származó Balin 1965-ben alapította több társával a Jefferson Airplane-t, amely úttörője volt a későbbi évek amerikai pszichedelikus rockzenéinek, és olyan alapslágereket írtak, mint a Somebody to Love vagy a White Rabbit.

A zenekar feloszlása után Balin pár korábbi társával megalapította a Jefferson Starshipet, amelyben a gitár mellett énekelt is Grace Slickkel párban, illetve később szólóprojektbe is kezdett. A zenekar alapítói közül Skip Penge 1999-ben hunyt el, 2016-ban pedig Paul Kantner énekes-gitáros és Signe Toly Anderson énekesnő is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?