Az összes bohóc a mennybe jut majd

picture front.png
2018.10.18. 16:36

"Nem szeretjük a határokat és a szögletes dolgokat, valami végteleníthetőt akartunk csinálni" – mondja debütáló nagylemezéről a budapesti Meg Egy Cukorka zenekar. A 2015-ben alakult trió 2018 márciusában, három nap alatt, vette fel a Jöhet Bármi című anyagát, amit a Stenken lehet először hallani.

A felvételek 2018 márciusában készültek, Szabó Szebasztián, Ligeti Gyuri, Sóti Norbi és Horváth Barna vezetésével, a szegedi Miracle Soundban. A bemutatkozó nagylemezt, zenei producere Ligyeti Gyuri keverte, Szabó Szebasztián pedig masterelte. A lemez a Hangfoglaló Program támogatásával készült.

Az egész lemezt három nap alatt vettük fel, úgyhogy elég nagy pörgés volt. Az utolsó dal énekfelvételeit a harmadik napon, hajnali kettő és három között fejeztem be, majd rohantam a többiekhez, hogy azonnal ébredjenek fel, mert mindenki énekelni fog. Ez hallatszik a Jöjjön végén. Persze visszafeküdni már senki sem tudott, végighallgattuk az egész lemezt, aztán reggelig ünnepeltünk

– mondja az anyagról Hárs Barna énekes-gitáros, aki a dalszövegek írója is egyben.

A frontember saját bevallása szerint igyekszik a tudatalattiból dolgozni, amikor szöveget ír. "Ilyenkor mozog a szám, a kezem leír valamit, de nem én csinálom. A dalok jelentésére sokszor csak utólag jövök rá. Néha visszatekintek az életemre, és megvilágosodik, hogy mit miért írtam le. A mélység és a primitív jelleg valószínűleg pont azért jelenik meg a szövegekben egyaránt. Szerintem egy dalnál egyetlen dolog fontos: hogy át tudja adni, amit szeretne. Néha ehhez primitívnek kell lennünk."

Az eklektikus anyagon a brit gitárzene (Mihályi Dávid basszusgitáros élete első interjúját mindjárt Noel Gallagherrel készítette) és a magyar alter hagyományai keverednek, a trió zenéjét pedig bevallottan az egzaltáltság jellemzi. "A dalok sorrendje a szélsőértékek közötti hullámzást szimbolizálja. Tulajdonképpen jelentéktelen, hogy melyik a kezdődal, csak a sorrend a lényeg. Ha végtelenítve rakod be a lemezt, előbb utóbb nem tudod hol kezdődött és hol kellett volna végződnie. Nem szeretjük a határokat és a szögletes dolgokat, valami végteleníthetőt akartunk csinálni" – mondja Hárs Barna.

Az album borítóját Burucs Szabolcs készítette, Nagy Iza fotózta.  A lemezbemutató november 8-án, csütörtökön, lesz az Ellátóházban, Papp Szabolcs (Supernem) és Agócs Márton (Aurevoir) közreműködésével, az előzenekar pedig a Marble Mist lesz. Itt lehet majd cédén is megvásárolni a debütálást, 300 sorszámozott példány készül belőle. "Egyelőre ennyit tudunk mondani, de nálunk ez semmit nem jelent, holnap lehet jön egy újabb ötlet, és felkérünk egy orgonistát vagy pár táncoslányt is a koncertre" – üzeni a zenekar.

Ne maradjon le semmiről!