A Glastonbury-fesztivál idén leszámol a PET-palackokkal

2019.02.28. 15:04

A legnagyobb brit rockfesztivált éves szinten 175 000 néző látogatja, akik, ha megszomjaznak isznak. Ejnye, mondhatnánk, de felesleges, akkor is inni fognak. És mivel a kólát nem egy útmenti kalyibában mérik merőkanállal a marmonkannából, így a látogatók a végére több, mint egymillió palackot hagynak szanaszét.

Az meg, ugye, nem jó.

A szervezők csatlakoztak a "legalább ne most rögtön csesszük szét ezt a nyomorult bolygót, maradjon valami az unokákra is" mozgalomhoz, és betiltották az egyszer használatos műanyag palackokat a fesztiválon, ami praktikusan azt jelenti, hogy a zenész urak sem kapnak belőle, bizony. Emily Eavis, a fesztivál szervezője nagyon büszke a döntésére, joggal, hiszen annál szomorúbb látvány, mint egy ekkora rendezvény után a talajt borító szemétszőnyeg, nem nagyon van.

A szervezők az egyszer használatos palackok helyett újrahasznosíthatókat javasolnak a látogatóknak, amiket ingyen lehet vízzel feltölteni a helyszín található csapokból. Az ivóvíz egyébként idén minden bódéban és pultnál ingyenesen jár majd. Az idei fesztivál június 26-án nyit, és 30-ig tart, a fellépők közül Janelle Monae, Kylie és Stormzy neve ismert csak, de jegyet már nem lehet kapni a fesztiválra. Igazság szerint tavaly október 7 óta nem lehet, akkor nagyjából kétmillió ember akart a 100 000 jegyből magának legalább egyet.

VISZONT!

A Glastonbury rendszerben tavaly októberben csak leelőlegezni kellett a jegyet 50 fontért (248 font a legolcsóbb), a teljes összeget idén április 7-ig kell kifizetni. Akik ezt elmulasztják, azok szívtak, az ötvenes megy a levesbe, a jegyeket a szervezők ismét eladják - hogy mikor, azt egyelőre nem tudni, valamikor áprilisban.