Ott dolgoztak, ahol a Rolling Stones és Frank Sinatra is

2019.03.21. 15:19

Négy év után új nagylemezzel jelentkezik az Ivan & The Parazol: az Exotic Post Traumatic című anyag számait egy legendás Los Angeles-i stúdióban, az EastWestben vette fel a zenekar, az album egy holland kiadónál, a Butler Recordsnál jön ki, és a Stenken hallható először.

"A lemez címe, az Exotic Post Traumatic kifejezi azt a kettősséget, ami bennünk van. Alapító basszusgitárosunk, Tarnai János lebetegedése, és a tény, hogy jó ideig nem fog velünk újra színpadon állni, megadja a lemez alaphangulatát, a traumát. Közben rengeteg siker és csodálatos dolog is történt velünk, így lett egyszerre szomorú és mosolygós ez az album" – mondta az anyagról a zenekarvezető, Vitáris Iván.

A Los Angeles-i stúdióban korábban olyan nevek dolgoztak, mint Elvis Presley, a Rolling Stones, a Foo Fighters, a Blondie és Justin Timberlake, de itt vették fel például Michael Jackson Thrillerjét, a Like A Prayert Madonnától, Marvin Gaye Let’s Get It Onját, Frank Sinatra legnagyobb slágereit (My Way; That’s Life; New York, New York), valamint a Keresztapa zenéjét is. 2018 nyarán aztán három napig a budapesti Supersize Stúdióban is keverték a lemezt Wil Anspach producerrel, aki többek között a Red Hot Chilli Peppers, a Metallica és Justin Bieber anyagain is dolgozott már.

"Az amerikai kapcsolatainknak köszönhető, hogy adódott ez a lehetőség. Szerettük volna, ha az eddig megszokott körülményekből, dalírási metódusból kiugorva valami mást hozhassunk létre. Erre tökéletes terep volt az EastWest. Az adottságai és az emberek, akikkel ott dolgoztunk, a producerünkkel, Willel karöltve kihozták a maximumot ebből az anyagból" – mondja Simon Bálint, a zenekar dobosa.

Nem reprodukálni akartunk valamit, hanem inkább elmenni egy irányba, ami eddig még sosem jellemzett minket. Az első három lemez gyakorlatilag egy egységként is kezelhető lenne, ki lehetne belőlük adni egy tökéletes válogatást, ugyanis érezhető, hogy ezeknél a zenekar egy lemezt írt, csak meg kellett szerezni a kellő tapasztalatot, mire az eredmény létrejött. Az Exotic Post Traumatic más. Hosszú dalszerzési folyamat, többszörös szelekció, és kísérletezés jellemzi szinte az összes dalt

– teszi hozzá Vitáris Iván.

Az albumot itt lehet meghallgatni:

A lemezen szerepelt a Crystal Fighters énekese, Ellie Fletcher, Aaron Leibowitz szaxofonos, Candace Coles vokalista, valamint Sárkány Bertalan, a Mary Popkids perkása is. A zenekar tagjai a basszustémákat Deli Somával, a Middlemist Red tagjával dolgozták ki és rögzítették, a koncerteken Springer Márton játszik velük.

Az album megjelenése után az Ivan & The Parazol április 8. és 18. között Németországban, Londonban, Párizsban és Amszterdamban turnézik, május 3-án, pénteken, pedig az Akvárium Klubban mutatják be a lemezt. Vitáris Iván és Simon Bálint nemrég a Stenk Podcast vendégei voltak, a velük készült adás a jövő héten lesz hallható.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hitelkártya