Rick Astley is koncertezik a Jazzpikniken

2019.03.25. 15:38

A nyolcvanas évek egyik legfelkapottabb énekese, Rick Astley is fellép majd a paloznaki Jazzpikniken 2019-ben, jelentették be hétfőn a szervezők. Az 53 éves Astley – akivel manapság már inkább viccelni szoktak – augusztus 3-án, szombaton, lép majd fel a fesztiválon.

"Piszkosul gazdag vagyok. Egész nap azt csinálok, amit akarok. Hét közben tévézek egész nap, hétvégén meg megyek énekelni. A nyolcvanas években rengeteg pénzt kerestem, és azért jó dolog még több pénzt szerezni az új koncertekkel, de nekem annyi pénzem van, hogy soha többé nem kell már dolgoznom" – mondta Astley az Indexnek 2010-ben, élete első magyarországi koncertje előtt.

Rick Astley ebben az interjúban beszélt arról is, hogyan viszonyult a rickrolling-jelenséghez: "Az egy téboly volt, de visszatérésnek nem nevezném. Számomra ismeretlen okból valaki úgy döntött, hogy az én dalomat használja fel egy vicchez. Aztán ez a vicc túlnőtte magát." Az énekes egyébként állt már közös színpadon a Foo Fightersszel is.

A háromnapos fesztiválon fellép még többek között a Michael Jackson fivéreiből álló The Jacksons (ők nyitják a fesztivált), a Brand New Heavies, valamint Maceo Parker, aki például James Brown, Prince, Bryan Ferry és a Red Hot Chilli Peppers mellett is szaxofonozott.

Ne maradjon le semmiről!