12 kamionnal jön Budapestre a Sziget legdrágább fellépője

2019.04.26. 09:19

Tizenkét kamionnal érkezik majd a Foo Fighters az idei Szigetre, hogy aztán egy két és fél órás koncerttel szórakoztassa a fesztivál közönségét – árulta el Kádár Tamás, a Sziget főszervezője a Borsnak. (Csak viszonyításképp: a Depeche Mode 2017-ben tizenegy kamionnal, négy busszal, és öt kisbusszal érkezett Magyarországra.)

Dave Grohl zenekara lesz egyébként az idei Sziget legdrágább fellépője. "Nagyon nehéz volt őket megszerezni, így komoly fegyvertény, hogy eljönnek" – mondta Kádár. A főszervező pontos összegekről nem beszélt, azt viszont elárulta, hogy idén három fellépő gázsija is meghaladja az eddigi csúcstartóét.

Ez a három fellépő pedig:

  • Ed Sheeran
  • Post Malone
  • és a Foo Fighters.

Kádár Tamás szerint a gázsik évente 20-30 százalékkal növekszenek, ezért a tavalyihoz képest 500 millió forinttal költöttek többet a Nagyszínpad sztárjaira. Azt is elmondta: Ed Sheeran leszervezésén a tavaly szeptemberi bejelentés előtt másfél évet dolgoztak.

A szervezők a héten egyébként Macklemore, 6LACK és Michael Kiwanuka koncertjeit is bejelentették, velük lett teljes a Nagyszínpad programja. A 2019-es Szigeten fellép még többek között James Blake, a Franz Ferdinand, a National, a Yeasayer, a Superorganism és az IDLES.

Ne maradjon le semmiről!