A Queen egy fillért nem keresett a Bohém rapszódiával

2636592
2019.05.16. 13:23

A Bohém rapszódia a tavalyi év egyik legsikeresebb filmje volt, a bevételi adatok alapján 903 175 016 dollárnál tart (kb. 265 milliárd forint), és mivel 53 millióból készült, meg a marketingre elköltött kb. 80 millióból, így abszolút nyereségesnek számít. 

Elvileg. 

Brian May szerint ugyanis a zenekar egy fillért nem keresett a filmmel.

A 71 éves gitáros executive producere a filmnek, de legnagyobb meglepetésére még egy fillért nem látott belőle. A mai filmes szerződések nagy része a bevételtől teszi függővé a honoráriumokat, így kaphat a film mellől kirúgott Bryan Singer kb. 40 milliót a rendezésért, és kereshet a főszereplő, Rami Malek 20 millió körül vele (miközben ő még stabilan B-listás színész). May kicsit pikírten azt nyilatkozta, hogy:

Hihetetlen, egymilliárd dolláros bevételnél tart. Már röhögök kínomban, amikor kinyitom az újságot, és azt olvasom, hogy mennyire meggazdagodtunk a filmnek köszönhetően. Egy árva vasat nem kaptunk. Milyen bevételt kell hoznia egy filmnek, hogy keresni is lehessen vele?

Nem elszigetelt esetről van szó, a hollywoodi könyvelők veszteségesnek hozták ki a Harry Potter és a Főnix rendjét (167 millió dolláros bukó), sőt, a Jedi visszatért is. Bővebben erről itt írtunk.