Újra Dél-Koreában koncertezik a Junkies

2019.07.09. 13:39

Nemrég készítettünk podcastet az idén 25 éves Junkies rockegyüttessel; akkor is beszéltek arról, hogyan sikerült eljutniuk Dél-Koreába. Most ismétel a zenekar: ezúttal egy helyi rockfesztiválra hívták meg őket augusztusban.

Meghívták a Junkiest az idén debütáló dél-koreai Gangwon Rock Fesztiválra, ahol augusztus 17-én lépnek fel. Ez már a második dél-koreai koncertjük lesz: 2016-ban már koncerteztek Szöulban, ami azért is volt akkoriban olyan nagy dolog, mert magyar banda korábban nem igazán fordult meg dél-koreai színpadokon – közölte az együttes kedden. 

„A NATY zenekar, amely a délkelet-ázsiai régióban eléggé ismert, 2015-ben nálunk járt, ezt követte a mi 2016-os utunk. Junnal, a gitáros sráccal azóta folyamatosan kapcsolatban vagyunk, rajta keresztül jött a lehetőség, hogy felléphessünk a Gangwon Fesztiválon, amit természetesen nem hagyunk ki” – mondja a közleményben Szekeres András, a zenekar frontembere. 

A 2016-os kétkoncertes miniturnén a zenészek egy rakás videót készítettek, ezekből a felvételekből állt össze később a Buli van című daluk klipje. „Úgy hallottuk, a Gangwon Fesztivál a régió legnagyobb eseményének ígérkezik, ahol például japán zenekarok is koncerteznek majd. A fellépés után maradunk is körülnézni, mert kíváncsiak vagyunk a többi bandára, és hogy egyáltalán milyen a hangulata tőlünk tízezer kilométerre egy rockfesztiválnak” – mondta Szekeres András.

Az együttessel készített podcastünk ide kattintva hallgatható meg:

Ne maradjon le semmiről!