Korszakos előadóvá koronázzák Taylor Swiftet

GettyImages-1146461700
2019.10.31. 22:14

Már ha Kanye West fel nem rohan a színpadara ugye, de hagyjuk a viccelődést. A lényeg, hogy az American Music Awards (AMA) szervezői bejelentették, hogy Swift a november 24-i gálán megkapja az 

Évtized előadója díjat,

amit eddig csak annak a Garth Brooks nevű countryzenésznek adtak oda 2000-ben, aki kis túlzással itthon a 39-esek éttermének kerthelyiségét is csak egy ingyenes bulival töltené meg, már ha egyáltalán.

Swift a díjért cserébe az elmúlt tíz évét bemutató egyveleggel kedveskedik majd az egybegyűlteknek. A énekesnő 2006-ban tűnt fel a piacon Taylor Swift című anyagával, ez indította be túlzás nélkül szédületesnek tekinthető karrierjét, aminek során a következő mérföldkövekre tette fel eleinte westerncsizmás, majd balerinacipős lábát:

  • Hat No. 1 album a Billboard 200-as lemezlistáján.
  • Öt No. 1 kislemez a Billboard Hot 100 slágerlistán (Shake It Off, Blank Space, Bad Blood, We Are Never Ever Getting Back Together és Look What You Made Me Do).
  • 24 díjával holtversenyben ő kapta a legtöbb AMA-díjat annak 46 éves történetében. Michael Jacksonnak is 24 van, Swift november 24-én, a gála napján egyeduralkodó lesz.
  • Négy alkalommal volt az év előadója.

Swift idén öt kategóriában kapott nevezést (az év előadója, legjobb pop/rock előadó, legjobb videó, legjobb pop/rock album, legjobb felnőtt előadó), egyet meg csak kap még, hogy Jacko helyére üljön az AMA trónján.