Budapestre jön a Pixies

GettyImages-1173876559
2019.12.03. 09:56

Jövőre adja első magyarországi koncertjét az alternatív rockzene egyik legnagyobb hatású zenekara, a Pixies. Frank Black Francis együttese több mint harminc évvel az alakulása után lép majd fel a Budapest Parkban, 2020. szeptember 2-án.

A Pixies óriási hatással volt többek között Kurt Cobainre, a Weezerre, a Radioheadre, a Modest Mouse-ra, az Arcade Fire-re, a Dandy Warholsra, a Pavementre és még egy sor másik gitárzenekarra, a legtöbben mégis inkább a Harcosok klubja filmváltozatának fináléjából ismerik őket.

Az 1986-ban alakult Pixies végül négy nagylemez után, 1993-ban feloszlott, majd több mint tíz évvel később, 2004-ben a zenekar bejelentette a visszatérését. A basszusgitáros, Kim Deal 2013-ig maradt a zenekar tagja, majd a helyét rövid időre az idén elhunyt Kim Shattuck vette át, akit aztán Paz Lenchantin követett.

A reunion óta a zenekar három nagylemezt hozott ki, amelyek közül a legutóbbi, Beneath the Eyrie című épp idén szeptemberben jelent meg, Frank Black és zenekara ezzel érkezik majd karrierje első magyarországi koncertjére.

Ne maradjon le semmiről!