Meghalt Bill Withers, háromszoros Grammy-díjas énekes

GettyImages-85000252
2020.04.03. 16:57

Az 1970-es évek énekes-dalszerzője 81 éves korában halt meg hétfőn Los Angelesben. Komplikációk léptek fel a szívével, írja a BBC.

Withers sok népszerű, '70-es évekbeli dalt írt, mint például a Just The Two Of Us, Lovely Day vagy a Use Me, vagy talán legismertebb dala, az Ain't No Sunshine, amely a Just As I Am című albumon jelent meg 1971-ben.

1985-ben abbahagyta a saját dalok felvételét és leállt a fellépésekkel, zenéi viszont később is nagy hatással voltak az R&B és a hip-hop stílusokra. Az énekes zenei pályája alatt három Grammy-díjat is nyert, további négyre pedig jelölték. Witherst 2014-ben beválasztották a Rock and Roll Hall of Fame-be is.

Másik kultikus száma a Lean On Me című, 1972-es soul dal volt, amit a nyugat-virginiai bányászvárosban, Slab Forkban töltött gyermekkora ihletett: itt, ha nehéz idők jártak, a szomszédok mindig segítettek egymásnak. A dal mondanivalója miatt a mostani koronavírusjárvány idején újra aktuálissá vált, többen is megosztották a közösségi médiában a Lean On Me eredeti vagy átköltött változatát, hogy így támogassák az egészségügyben dolgozókat.

(Borítókép: Bill Withers 1973-ban. Fotó: Fin Costello / Redferns / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport