Meghalt Millie Small, a My Boy Lollipop énekesnője

2020.05.06. 13:02

73 éves korában meghalt Millie Small jamaicai énekesnő, aki a világhírű, számtalanszor feldolgozott ska-sláger, a My Boy Lollipop előadójaként vált ismertté.

A BBC híre szerint az énekesnő halálát az Island Records alapítója, Chris Blackwell jelentette be. A közlés szerint halálát sztrók okozta, Angliában vesztette életét.

Millie Small a jamaicai Clarendonban született 1946-ban, 12 évesen már megnyert egy tehetségkutatót, majd a családjával kifejezetten azért költözött Kingstonba, hogy beinduljon a zenei karrierje. Ennek köszönhetően figyelt fel rá Blackwell, aki 1963-ban Londonba költöztette a még csupán 17 éves énekesnőt, majd menedzserként segítette a pályáját.

A rá következő évben jelent meg a My Boy Lollipop, ami a brit és az amerikai slágerlistákon is a második tudott lenni, több mint hétmillió példány ment el a lemezekből világszerte. Chris Blackwell a Jamaica Observernek úgy nyilatkozott, hogy a dalnak köszönhetően lényegében Millie Small tette nemzetközileg ismertté a ska-zenét.

A My Boy Lollipop egyébként egy feldolgozás volt, az ötvenes években született dalt eredetileg Robert Spencer, a Cadillacs doo-wop csapat tagja írta egy női énekesnek, Barbie Gaye-nek, aki 1956-ban jelentette meg a lemezt. Mégis az 1964-ben megjelent, Millie Small kislányos hangján énekelt feldolgozás tette igazán ismertté, de hasonlóan nagyot szólt a Bad Manners jóval későbbi, 1982-es (egyáltalán nem kislányos) verziója is.

Millie Small mindössze három nagylemezt jelentetett meg, ezek közül az utolsó, a Time Will Tell 1970-ben jött ki, majd visszavonult. A Jamaica Observer cikke szerint Chris Blackwell 12 évvel ezelőtt találkozott utoljára az énekesnővel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport