Avicii-múzeum nyílik jövőre Stockholmban

2020.06.10. 17:53 Módosítva: 2020.06.10. 19:17

Múzeum nyílik jövőre Avicii emlékére szülővárosában, Stockholmban – írja az MTI a producer emlékét ápoló Tim Bergling Alapítványra hivatkozva.

Az Avicii Experience kiállítás egy új, 2021 nyarán megnyíló digitális kulturális központban, a Space-ben kap helyet.

Az Avicii-múzeum látogatói a lemezlovas életútját felidéző, részben eddig nem publikált fotók, videók és emléktárgyak nézegetése közben belehallgathatnak a világ egyik legjobbjának tartott DJ eddig kiadatlan zeneszámaiba is – mondta Per Sundin, a stockholmi ABBA-múzeumot is működtető Pophouse Entertainment ügyvezetője.

A stockholmi főpolgármester szeretné, ha az Avicii-múzeum elősegítené a párbeszédet a mentális egészségről és az öngyilkosság-megelőzésről.

Aviciit 28 évesen, 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Az ománi rendőrség akkor azt közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, a halál okát pedig a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé. Később a család által közzétett nyílt levél utalt rá, hogy Avicii öngyilkos lett.

Avicii-t kétszer jelölték Grammy-díjra, valamint elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

Az Avicii halála után a család által életre hívott Tim Bergling Alapítvány elsősorban olyan személyek és szervezetek támogatására összpontosít, amelyek a mentális betegségek és az öngyilkosság megelőzésének területén tevékenykednek Svédországban és külföldön.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.