Instagramon énekelt a félelmeiről a 12 éves fekete fiú, szerződést ajánlott neki a Warner

2020.06.19. 11:17 Módosítva: 2020.06.19. 16:32

Egy nappal azután, hogy Minneapolisban egy fekete férfi, George Floyd életét vesztette, miután egy rendőr majdnem 9 percen keresztül térdelt a nyakán, egy 12 éves fiú, Keedron Bryant az Instagramon megosztott egy dalt, amit az édesanyja írt, és ami arról szól, hogy az afroamerikai tinédzsereket milyen félelmek gyötrik. Johnetta Bryant elmondta, azért írta a dalt, mert egy fekete fiú édesanyjaként és egy fekete férfi házastársaként nagyon szíven ütötte a videó, ami George Floyd haláláról készült.

A posztot eddig több mint 1,1 millióan lájkolták, és több mint 36 ezer hozzászólás gyűlt össze alatta. Olyan ismert emberek nyilatkoztak elismerően az I Just Wanna Live című dal fiatal előadójáról, Keedron Bryantről, mint az Egyesült Államok korábbi elnöke, Barack Obama, a kosaraslegenda LeBron James, valamint Janet Jackson és Lupita Nyong'o.

A dalra felfigyelt egy producer, Dem Jointz is, aki korábban együtt dolgozott Christina Aguilerával, Rihannával, Dr. Drével, és úgy döntött, megírja hozzá a zenét, ötletével pedig fel is kereste a családot. Az új változat a Warner Recordshoz is eljutott, és azonnal szerződést ajánlottak a fiúnak. Június 19-én pedig már meg is jelentetik a dalt, a bevételt pedig az egyik afroamerikai jogvédő szervezetnek ajánlják fel, illetve további egy dollárt adományoznak minden egyes amazonos lejátszás után a megjelenéstől számított első 24 órában, írja a Billboard.