Nehéz hallgatni az Antares őrült lemezét

InSanity címmel megjelent az Antares második nagylemeze. A Junior Artisjus- és Öröm a Zene-díjas zenekar a megkezdett zenei úton haladt tovább, énekesük szerint az új dalokat nemcsak játszani, de hallgatni is nehéz. Az albumon vendégszerepel Ferenczi György, és a Fresco című dalukhoz klipet forgattak Szombath Mátéval. A lemez bemutatója június 5-én lesz Budapesten, az Analog Music Hallban. A zenekar két tagja mesélt nekünk az elmúlt évek sikereiről:

Nehéz hallgatni az Antares őrült lemezét

A legtöbb zenekar valahonnan kölcsönözte a nevét, de mi van, ha látni is szeretné azt a valamit? Bizonyos bandáknak könnyű dolguk van: a FISH! elmegy pecázni, a ROAD autóba pattan, a Margaret Island pedig kirándul egyet a főváros szívében. És mit történik, ha a névadó 550 fényévnyire van? Az együttes meglátogat egy csillagvizsgálót. Az Antares épp ezt tette, a videóban ezt is megnézhetitek.

Az Antares szinte a semmiből tűnt fel még 2019-ben, amikor egy intenzív egy éves próbatermezés után jelentkeztek a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóra, amit meg is nyertek. Ezután nagyon felpörögtek az események a zenekarnál, elhódították az Öröm a Zene tehetségkutató fődíját, megjelent a debütáló lemezük, Junior Artisjus-díjban részesültek, velük indult a Dalfutár negyedik szériája, hogy csak a fontosabbakat említsük.

Antares zenekar
Antares zenekar

Zenéjükben sok stílus felbukkan, legyen az progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk valamit soul, és ez a változatosság jellemzi a második lemezüket is.

Azt szeretnénk üzenni, hogy egy kis őrület nem árt a túl sok »józanságban«. Nem ez volt a célunk, de úgy gondoljuk, hogy az új dalokat nagyon nehéz játszani és hallgatni is.

– fogalmazott Kolosai Ferenc, az Antares énekes-basszusgitárosa.

A lemez egyik legőrültebb, Fresco című dalához leforgatták első videóklipjüket :

A Fresco tartalma arról szól, hogy nagyon sokszor egy rögtönzött álcát teszünk magunkra. Mást mutatunk kifelé, mint akik valójában vagyunk, általában azért, hogy minél több pozitív visszajelzést kapjunk. A freskók festése nagyon kényes folyamat, mert rögtön nedves felületre kell felvinni a festéket. Tehát ha valaki másnak adjuk ki magunkat, akkor az úgy is maradhat. A dalhoz nagyon változatos helyszíneken forgattunk, mintegy két napon keresztül, és tizenkilenc jelenetet vettünk fel.. Ez lett az első nagyszabású videóklipünk. Amellett, hogy vannak benne image jelenetek, történetközpontú, szóval megcsillogtattuk színész képességeinket is.

Az Antares lemezbemutató koncertje 2021. június 5-én lesz Budapesten, az Analog Music Hallban.

Katt fent a videóra, és nézzétek meg, ahogyan az Antares megnézi az Antarest!