Újra Budapesten lép fel a Parov Stelar

2024.03.13. 14:16

2024-ben van mit ünnepelnie az osztrák zenésznek. Pont húsz éve jelent meg első lemeze, novemberben pedig betölti az ötvenedik életévét. A kettő között viszont átnéz hozzánk, és augusztusban koncertet ad a Budapest Parkban, a Parov Stelar 20 éve turné egyik állomásaként. 

Parov Stelar – eredeti nevén Marcus Füreder – az elektroszving stílus úttörője héttagú zenekarával lép fel a Budapest Parkban, 2024. augusztus 16-án – tudatták a szervezők szerdán az MTI-vel.

Már első albuma, a 2004-ben megjelent Rough Cuts meghozta számára a nemzetközi ismertséget. A dzsessz, a house és a szving elemeit egyaránt tartalmazó és azokat vegyítő darabjaival gyorsan az elektronikus zenei élet egyik legkeresettebb előadójává vált.

Az évek során olyan világsztárok dalaiból készített remixet, mint Tony Bennett és Lady Gaga, Lana Del Rey, Lukas Graham, Marvin Gaye, Bryan Ferry vagy Klingande. 

Több mint egymillió Facebook-követővel, 500 millió Youtube-megtekintéssel és 3 millió havi Spotify-hallgatóval rendelkezik, miközben vezető világmárkák is előszeretettel használják dalait reklámjaikban.

Lemezeinek száma húsz felett jár, eddig tíz Amadeus Austrian Music Awards díjat kapott. Legismertebb slágere az All Night, dalai rendre az európai toplisták élbolyában kötnek ki, a The Sun (2014) és a Brass Devil (2020) című száma az amerikai iTunest is meghódította. Húsz év alatt túl van ezredik koncertjén, fellépett a Coachella, a Glastonbury és a Lollapalooza fesztiválon is.

Jelenleg új albumán dolgozik, ami még idén megjelenik. 

Mint azt Stelar 24 órán át elérhető sztorijában megosztotta az Instagramon, 2024. március 14-én 10 órától indul a jegyértékesítés a budapesti bulira.