1 milliárdan streamelik, Budapesten lép fel Alan Walker

GettyImages-1447161664
2024.06.25. 11:22

A magyar fővárost is érinti Alan Walker most bejelentett 2025-ös európai turnéja. A színpadon arcát félig eltakaró 26 éves norvég DJ-producer 2025. március 12-én lép fel a Budapest Arénában.

Alan Walker 2025 márciusában Barcelonában indul egy európai turnéra. A kezdés a híres barcelonai Razzmatazz Klubban lesz, és a kontinens legnagyobb városait érinti majd, köztük Londont, Berlint és Párizst – közölte a szervező Live Nation az MTI-vel.

A fellépéssorozat délkelet-ázsiai/kínai szakaszán már több mint 60 ezer ember látta az Alan Walker show-t. Szeptemberben India tíz városában ad műsort a norvég DJ, ez lesz a legnagyobb turné, amelyet külföldi előadó valaha teljesített a hatalmas országban.

A vidámpark-koncepcióra épülő Walkerworld show 2025-ben tizennégy nap alatt tizenegy európai országba, a legnagyobb arénákba jut el. A turnéhoz kapcsolódik a Walkerworld Creator Games című játék is, amelyben a Fortnite-on belül lehet kapcsolódó kreálmányokat és tartalmakat bemutatni a DJ-producernek, aki interakcióba léphet az online alkotókkal.

Alan Walker komoly pénzjutalmat ajánlott fel a legjobb művekre, amelyeket a rajongók szavazatai alapján választanak ki.

Alan Walkernek májusban jelent meg Kylie Cantrall Disney-sztárral közös új dala, az Unsure, a múlt héten pedig a norvég Ina Wroldsennel együtt jegyzett Barcelona című szám került piacra.

1 milliárd streamelés

A bergeni elektronikus zenei előadó 2015-ben robbant be Faded című slágerével, amely a Spotifyon már túl van az 1,3 milliárd streamen, a YouTube-on pedig 2,9 milliárd megtekintést hozott eddig, ezzel jelenleg a 19. legtöbbször látott zenei videó a platformon. A Faded-et a BRIT Awardsra is jelölték az év dala kategóriában. Alan Walkert közösségi oldalain több mint 125 millióan követik világszerte, havonta 1 milliárdan streamelik a YouTube-on.

A norvég DJ-producer eddig háromszor járt Magyarországon, 2017-ben a zamárdi Strand Fesztiválon, 2019-ben a debreceni Campuson, 2022-ben pedig a Szigeten.

(Borítókép: Alan Walker az Amsterdam Dance Event Amsterdamban, Hollandiában 2022. október 19-én. Fotó: Paul Bergen / Redferns)