Azahriah eddig bírta, podcastban fakadt ki

2024.07.27. 12:32

A TheVR YouTube-csatorna TIMEOUT című podcastműsorának legutóbbi vendége Magyarország egyik legnépszerűbb előadója, Azahriah volt. A csaknem kétórás beszélgetésben sok mindenről szó esett. Többek között ezekről beszélt:

  • Elmondása szerint ha megoszt valamit a közösségi médiában, vagy nyilatkozik, azt a legtöbbször kiforgatják.
  • Mint azt korábban megírtuk, már a francia Le Monde címlapjára is felkerült Azahriah. A lap szerint a fiatal énekes még Orbán Viktornak is okozhat problémákat. Az énekes ezzel együtt elmondta a lapnak, hogy továbbra is zenészként tervezi karrierjét, nem tervez politikai szerepvállalást. Azahriah most elmondta, az említett interjú alkalmával körülbelül másfél órát beszélgettek, az említett rész legfeljebb öt percig tartott. A cikk aztán az ő kormányellenességére lett felhúzva. „Kivagyok ettől, mert amúgy mindig szívesen elmondom a véleményemet.”
  • Egy másik példát is említett. „A Telexen is mindig azt látom, ha van egy cikk rólam, tök mindegy, hogy nem a politikáról szól, hanem valami magánügyről, de akkor is odaírják, hogy amúgy meg ezt gondolja, ezt nyilatkozta, mert az ő narratívájukat ez fogja erősíteni, és ez a legfontosabb.”
  • Úgy véli, árucikként tekintetnek rá, amelyből a legtöbb dolgot igyekeznek kisajtolni. Az egyik oldalon a kormánykritikusságot, a kormányoldalon a zenéinek befogadását vagy épp a karaktergyilkosságot.
  • IShowSpeed tartalomgyártó múlt héten Budapesten is hatalmas felfordulást keltett, látogatásakor több százan rótták vele a főváros utcáit. A tartalomgyártónak Azahriah Four moods című slágerét is lejátszották. „Spammelték neki, hogy reagáljon a zenémre. És utána annyi komment érkezett a Four moods című zeném alá, hogy »speedtől jöttem«.” Hallották, és tetszett nekik. Szerinte ez a legjobb, hogy nem erőszakkal, hanem egy streamben hallották őt, és azért kerestek rá, mert tetszett nekik a zenéje. „Hú, ez a legjobb!” 
  • Megfogalmazása szerint az elkövetkezendő években „nagyon nagy tehetségek fognak érkezni, ebben biztos vagyok. Csak meg kell tanulniuk a saját útjukat járni”. Úgy véli, várni kell erre, de biztos abban, hogy a magyar zeneipar felhozatala sokkal jobb lesz, mint, mondjuk, 2010-től a 2020-as évekig.
  • Azahriah idén is külföldön zárja az évet a tavalyi európai koncertsorozat után, amelyen, úgy hiszi, 80-90 százalékban magyarok vettek részt. „Néhány embert sikerült úgy berántani, hogy egy német vagy magyar hölgy elhozta a német férjét meg a német gyerekét, és akkor így, kábé így beszélve maradtak emberek.”

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: