Nem várt dalban állt össze a hazai rapszcéna krémje

2024.10.18. 12:16

6363 idén nem hagyta unatkozni a rajongóit, zenekaros produkcióvá fejlődött, és hatalmas menetbe kezdett. A korábban Gege néven ismert rapper megállás nélkül dobálta ki a dalokat, június elején pedig befutott a KORD EP is. Az albumhoz szorosan kapcsolódó, nagyobb lélegzetvételű anyagra már nem kell sokat várni. Addig is itt az újabb előfutár, a Prémium VIP Gang Extra Posse Exkluzív, amelyen Ketioz, Krúbi, bongor, Lil Frakk, Ótvar Pestis és Saiid működött közre.

Az év legnagyszabásúbb magyar hiphop-kollaborációjaként fémjelzett anyagban 6363 olyan MC-ket hívott össze, akikkel nemhogy nem mindennap lehet egy tracken találkozni, de eddig soha nem dolgoztak együtt ebben a felállásban. A névsor az oldschoolt, valamint az újabb arcokat kedvelők számára is egyaránt izgalmas lehet, hiszen Ketioz, Krúbi, bongor, Lil Frakk, Ótvar Pestis és Saiid is beugrott egy-egy verzére.

Igazi önellentmondás

Régi motorosok vagy friss arcok, nem is számít, 

a dal a talán legklasszikusabb hiphoptémát boncolgatja: ki a legjobb?

„Tavaly megcsináltuk a rapszöveg-trilógiát, ami a kifigurázása volt az egorapnek. Ezt a témát én ezzel a három dallal egészen addig lezártnak tekintettem az életemben, amíg nem ugrott be az az ötlet, hogy milyen abszurd lenne a kedvenc hazai rappereimmel is megcsinálni ezt egy nagy közös dalban, ahol mindenki arról beszél, hogy ő a legjobb. A dal egy igazi önellentmondás lett így, egyszerre heten, mint a gonoszok, beszélünk arról, hogy nekünk a legnagyobb a flow-nk és a legjobbak a rímeink” – idézi a sajtóanyag Gege szavait a dal hátteréről.

A közreműködők mellett még egy váratlan meglepetésvendéget is tartogat számunkra a dal: Janklovics Péter is szerepet kapott benne, ő konferálja fel az MC-ket.

Szerettem volna egy olyan ceremóniamestert hívni, akinek jelent is valamit, hogy egy ilyen nagy kollab része lehet. Régóta tudom, hogy Peti imádja a magyar hiphopot, és a közreműködő előadókból mindenkit szeret, úgyhogy a választás viszonylag egyértelmű volt. Tudtam, hogy mindenkire fog tudni egy-egy szívből jövő nyelvi geget

− mondta a rapper.

Az együttműködéshez különleges vizuál járt, a dalhoz videóklip is készült, amely a GameBoy-kort idézi. Az animációban bongor és Krúbi a magyar politika híres arcaival számol le, Ótvar Pestis a szövegében található tárgyakat kapja el, Gege pedig a rapszöveg1 és a rapszöveg2 videóklipjét éli újra. Az animációt cancel. készítette.