Megint elszállt Roger Waters disznaja

2008.04.30. 10:02
A kaliforniai Coachella fesztivál szervezői 10 ezer dollár jutalmat és négy darab örökös belépőt ajánlanak a becsületes megtalálónak. Az egykori Pink Floyd-frontember már másodszor vesztette el a legendás disznót.

A híres repülő óriásdisznó a Pink Floyd Animals című 1977-es lemezén látható (meg az Ember gyermeke című filmben is feltűnik a felhőkarcolós jelenetben a háttérben), és azóta a Pink Floyd, illetve az 1985 óta nem tag Roger Waters élő fellépéseinek is állandó szereplője.

Először 1976-ban repült el a szóban forgó lemez borítójának fotózásakor, és jelentős zavarokat okozott a London környéki légi közlekedésben, a pilótáknak ki is küldték a vészjelzést, miszerint vigyázat, egy óriási disznó repül ötezer láb magasan a légtérben, vigyázat. Az incidens miatt az összes járat késve érkezett a Heathrow reptérre, de a disznó végül sértetlenül landolt egy tanyán. Az Animals borítójára egy összevágott lép került végül, a gyárral és a külön fotózott disznóval.

Vasárnap este Roger Waters a Los Angelestől keletre, a sivatagban 1999-ben először és 2001 óta évente megtartott három napos Coachella művészeti és zenei fesztivál záró fellépője volt, sok klasszikus Floyd-dalt is játszott. A koncert vége felé azonban megint elrepült a disznó, és azóta is keresik. A tavaly 186 ezer látogatót vonzó és az Egyesült Államok három legfontosabb fesztiválja között számon tartott Coachella szervezői 10 ezer dollárt ajánlottak fel annak, aki megtalálja és vissza is szolgáltatja a repülő disznót, a jutalomhoz pedig még négy darab, a fesztiválon való mindenkori részvételt biztosító jegy is jár majd.