Lali király vizeletével szentelte fel a Szigetet

2009.08.13. 14:30 Módosítva: 2009.08.13. 15:09
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
The Offspring, Fatboy Slim, Placebo
Tovább »
Napijegy
10000 Ft
Bérlet
30000-45000 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
480 Ft
Lángos
500 Ft
 

A legnagyobb napilapokból szemezgettünk, hogy dolgozták fel a Sziget első napját. Egyik újság sem írt sokat.

A Blikk sem túlozta el a Szigettel való foglalkozást. Van egy nagyobb anyag arról, hogy a Magellán műsorvezetőjét belógatták a Szigetre, és 60 méter magasan lógott le. „Megfordult a fejemben, mi lenne, ha eltörne a daru” - nyilatkozta Váczi Gergő, aki annak ellenére, hogy agyon promózták előtte a műsort, csak egy rövid kötélen lógott sokadmagával. Ez alatt „Uhrin Benedek visszatért!” címmel a kilencvenhez közelítő énekes kedd esti fellépéséről írnak. Őrjöngő, teltházas tömeg fogadta, ismét sztárként kezelték Etele felfedezettjét, pedig már három éve nem lépett fel a Szigeten. „Olyan újra itt lenne, mintha a mennyországban lennék” - mondta el Uhrin Benedek bácsi.

A Népszabadság a Szigeten rendszeresen saját sátorral képviselteti magát, és most nyolcoldalas, a fesztivál alatt naponta megjelenő Szigetmini nevű melléklettel is jelentkezik. Ebben van egy hosszas, és érthetetlen szubjektív programajánló (egy jókora Magyar Dal Napja reklámmal), csak az nincs odaírva, hogy ki írta. A nyelvezete alapján egy szakközépiskolás lehetett, aki folyton felkiáltójelet rak a kijelentő mondatok után. Ez még hagyján, de a cikk majdnem fele a tegnapi napot ajánlja: „a katalán égi csoda, a Fura dels Baus” színházi barátaim szerint betojás látvány.

A csütörtöki napról Jamie Wichestert, Kiss Erzsit és hasonlókat ajánl, és szerinte az MR2 programja nagyon erős. Az ingyenes melléklet fennmaradó része színpad szerinti programbontásból, hirdetésből és egy térképből áll.

A Magyar Nemzetben „Hömpölygő koncertfolyam a Szigeten” című féloldalas cikkel jelentkezett Makrai Sonja és Tölgyesi Gábor. Ez egyben programajanló és bemutatja a Pécs2010 helyszínt is, és ezzel le is tudták a témát. A szerzők a klónok támadását élték meg a Nagyszínpadnál, mert a Snow Patrol szerintük annyira hasonlít a U2-hoz és a Coldplayhez. A brit Oi Va Voi zenéjét néha kicsit trendinek, de azért szerethetőnek tartották. Innen a világzenei színpadhoz mentek, ahol a számukra kedves Napra emelte fel szívüket. A rockot és latint vegyítő Calexico őszinte számai sem hagyták hidegen a Nemzet újságíróit. A nulladik napról is ma emlékeznek meg, sajnálatukat fejezik ki amiatt, hogy bukott a bulin a Sziget, emiatt nem tudták utalni a TASZ-nak a nyereséget. Majd Norman Cook technonótáit ajánlják csütörtökre.

A legjobban a Bors címadása tetszett a szigetes cikkek közül: „Pókok vezénylik a bulit”. A felcím pedig: „Vodkába pumpálják a buborékot”. A pókok alatt a kedden piros és kék pókembernek öltözött hangulatcsináló bulizókat értették. A cikk rettentően rövid, jut egy mondat a Tankcsapdának, egy az antirasszista napnak, és a szerdának. Majd két zseniális kép és képaláírás jön. Az egyik képen Deák Bill fog kezet a királyi trónusáról leereszkedő Presser Picivel, a másikon pedig Boros Lajos királynak öltözve pisil egy csak fiúknak szóló mobilvécébe. „A rádiós stílusosan lábbusszal kereste fel a Szigeten azt a helyet, ahová a király is gyalog jár” - írják.