Kirúgták a zsidózó ellenőröket a Szigetről

2010.08.17. 16:03
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Sziget
Budapest, Óbudai-sziget, aug. 11-15.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Iron Maiden, Madness, Faithless, Muse, Bad Religion, Danko Jones, Fear Factory, 30 Seconds To Mars, Hives, Mika, Kasabian, Oi Va Voi, Rotfront, Paradise Lost
Tovább »
Napijegy
12000 Ft
Bérlet
Hazamenős: 46000 Ft; ottalvós: 54000 Ft
Sátorozás
Ottalvós jeggel ingyenes
Extrák
Ottalvós jeggyel mínusz egyedik napon Kispál és a Borz-koncert lesz, nulladik napon pedig reggae nap a UB40-nel.
 

A Sziget szervezői közleményben jelezték, hogy két hibát is vétettek akkor, amikor a fesztivál utolsó napján leállították DJ Palotai fellépését hajnali ötkör a Cöxpon Ambient Sátorban. Először is szervezési hiba történt, mivel a helyszín üzemeltetésével megbízott alvállalkozókkal tényleg olyan szerződést kötöttek, ami szerint hajnali hatig szólhat a zene a sátorban, annak ellenére, hogy a Szigeten minden rendezvényhelyszín évek óta ötkor zár. Rádadásul az érintettek nem tudtak arról, hogy a Cöxpon szerződése egyedi, vagyis rájuk nem vonatkoznak az általános szabályok.

"Ez sajnos egy tipikus szervezési hiba, amiből igyekszünk okulni" - nyilatkozta a kiadott közleményben Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke, aki szerint a hangellenőrök akkor sem beszélhettek volna megengedhetetlen hangnemben a fellépőkkel és a technikai személyzettel, ha igazuk lett volna. Ezért az ügynek személyi következményei is lesznek: a hangellenőrök többet nem dolgozhatnak a Szigeten és a szervezőiroda többi rendezvényén.

Vető Viktória hangsúlyozta, hogy a hangellenőrök nem a fesztivál biztonsági feladatát ellátó In-kal alkalmazottai voltak.