50 ezren voltak az idei Campus Fesztiválon

2011.07.25. 16:31
Az Index fesztiválblogja

50 ezren voltak idén a Nagyerdei Stadionban és környékén a debreceni Campuson, ahol szombaton az esős időjárás ellenére a Tankcsapda telt ház előtt zárta a fesztivált, közölte Bakó Csaba sajtófőnök. A Campus négy napján volt mozi, dumaszínház, táncház és sok koncert, hét helyszínen 200 fellépő szórakoztatta a közönséget, többek között a Parov Stelar Band, a Quimby, a Republic, és a Csík zenekar Presser Gáborral meg Lovasival Andrással.

A fesztivál alatt komolyabb rendbontásról és egészségügyi problémáról nem érkezett bejelentés. A legnagyobb problémát a hamis jeggyel érkezők kiszűrése jelentette: a fesztivál alatt 380 profi módon előállított hamis jegyet foglaltak le a bejáratnál. Ezt az ügyet jelenleg is a rendőrség vizsgálja.

Idén a Campus Fesztiválon a résztvevő civil szervezetek közül több mint húszan Civil Pont néven önszerveződő csoportot alakítottak. Ezzel együtt a fesztiválon 55 civil szervezet mutatkozott be. A rendezvény befejeztével már elkezdődött a nagytakarítás. A teljes bontási munkálat, valamint a Nagyerdő helyreállítása várhatóan egy hét múlva ér véget.