Adóellenőrök fogják megszállni a Szigetet

2011.08.06. 11:52
Az Index fesztiválblogja

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is végez ellenőrzéseket a Hajógyári-szigeten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, valamint a Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága. A revizorok és a pénzügyőrök a kereskedőket és a szolgáltatást nyújtókat keresik fel.

A NAV közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az idei fesztiválon bemutatkozó új fizetési mód, a PayPass kártyás készpénzkímélő rendszer nem mentesíti a kereskedőket a számla vagy nyugtaadás kötelezettsége alól, hívta fel a figyelmet közleményében a NAV. Hozzátették: a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Sziget fesztiválon évről évre javul az adózási fegyelem.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem csak hatóságként, hanem kiállítóként is jelen lesz a Hajógyári-szigeten. A múzeumi negyedben a fesztiválozók nem csupán a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum legérdekesebb darabjait láthatják, hanem játékos vámvizsgálaton is részt vehetnek, sőt egy fénykép erejéig pénzügyőr egyenruhát is ölthetnek. A Sziget fesztivál augusztus 8-án, hétfőn a mínusz egyedik nappal kezdődik és augusztus 15-ig tart.