A tervek szerint elindul a VOLT fesztivál

MTI/Index
2012.06.21. 12:57 Módosítva: 2012.06.21. 12:57
Az Index fesztiválblogja

Egyeztetést kezdeményeztek a regionális zöldhatóság vezetőivel a VOLT Fesztivál szervezői a környezetvédelmi felügyelőség engedélye ügyében - közölte Lobenwein Norbert fesztiváligazgató csütörtökön, miután a sajtóban megjelent, nem kapták meg ezt a dokumentumot. "Mindenkit szeretnénk megnyugtatni, hogy az ünnepi, 20. VOLT Fesztivál június 26-án 14 órakor megnyitja kapuit Sopronban a szokott helyen. Öt nap alatt számos világsztárt és közel százezer vendéget várunk Sopronba" - tette hozzá.

A fesztivál szervezői csütörtökön a sajtóból tudták meg, hogy nem kapták meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét a jövő kedden kezdődő rendezvényre. Az indoklás szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával – írja csütörtöki számában a Kisalföld.

Az engedélyre azért volna szükség, mert a terület a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve a Natura 2000 védelem alatt áll. A meglepő az, hogy valójában a rendezvénynek, igaz feltételekkel, de van engedélye, hiszen tavaly három évre kaptak engedélyt a regionális környezetvédelmi felügyelőségtől. A Origónak Lobenwein Norbert szervező úgy nyilatkozott, hogy azért nem sikerült stabilan megkapni három évre "mert egy esetleges új faj megjelenésére gondolva a hivatal évenkénti döntés lehetőségét tartotta fenn, bár szinte kizártnak tartották akkor, hogy ez a veszély fennállhat."