Vizuálisan is megújul a Sziget

2013.07.26. 16:26
Az Index fesztiválblogja

Az eddigi leglátványosabb Szigetnek nézünk elébe idén, legalábbis a szervezők sajtóközleménye szerint. "Aki korábban szerette a fesztivál látványos sokszínűségét, most még jobban fogja, aki viszont évekkel korábban volt csak a Szigeten, idén rá sem fog ismerni" – írják.

Eddig is voltak ugye utcaszínházak, Tarrot Labirintus, Colosseum, vagy az éveken át nagy népszerűségnek örvendő Luminárium. Idén ezek mellett további látványos helyszíneket és installációkat ígérnek.

A 65 méter magas óriáskerék az Erzsébet térről már a Hajógyári szigetre költözött. A Sziget Eye mellett igazi különlegességnek ígérkezik a Diszkó Erdő is, amelyet száz ledes tükörgömb fénye világít meg. De a fények nem csak itt kapnak jelentős szerepet: a lampionos kivilágításon túl a fesztivál fáit mintegy húsz kilométernyi karácsonyfaizzóval díszítik majd fel. Az idén is ígéretes Nagy Utcaszínház programja mellett számos kisebb utcaszínház is jelen lesz a fesztiválon. "Lesz, ami megijeszt, de többnyire megnevettet, s ne csodálkozzunk, ha egy kukás mellettünk hirtelen egy tenor áriába kezd!" – írja a tájékoztató.

Lesz még Romkocsmanegyed, ahová Budapest legfelkapottabb szórakozóhelyei települnek ki, valamint a Duna partján strandot is kialakítanak – fél hektárnyi területen, ezer köbméter homokkal leterítve. Az A38 hajó színpada idén óriási helyszínt kap: kétszer akkora lesz, mint az eddigi legnagyobb szigetes sátor, befogadóképessége pedig nagyobb, mint a Budapest legnagyobb koncerthelyszíneként számon tartott Papp László Sportarénáé.

A Nagyszínpad előtti Főtéren is számos izgalomra lehet számítani: késő délutánonként a koncertközönség minden nap más típusú élményt tapasztalhat meg. Lesznek gázzal töltött luftballonok, szélforgók, túlméretezett strandlabdák, illetve festékporos színkavalkád. Sőt, a Nagyszínpad záróceremóniáján David Guetta "end show"-ját lézershow, fényjáték és pirotechnikai látványosságok teszik emlékezetessé! Lézer-, konfetti- és füstágyúk, lángcsóvák és tűzijáték gondoskodnak majd az élményről.

Látványsziget ahogy nem láttad még @ Sziget Fesztiválköztársaság 2013

A fentieken kívül a Sziget legkülönbözőbb pontjain további színes installációkba, szobrokba, ismert művészek és lelkes amatőrök alkotásaiba lehet botlani. Ha már a lineup nem lett túl izgalmas, legalább látványban erősítenek.