Az esőkabátot semmiképp se hagyja otthon, ha a Voltra megy!

2014.06.30. 14:10
Az Index fesztiválblogja
volt
Fotó: Időkép

Javarészt felhős idő lesz ezen a héten a Sopronban, vagyis érdemes rendesen felkészülni azoknak, akik fesztiválozni indulnak a héten a Volt Fesztiválra. Nagy baj azért nincs, csak a szokásos: tényleg mindenre fel kell készülni, a dögmelegtől, a zivataron át egészen a magas UV-B sugárzásig.

Keddtől vasárnapig szép szisztematikusan emelkedik a hőmérséklet, a holnapi nulladik napon még csak 25 fokig melegszik a hőmérsékelt a Nagy-szín-pad verseny döntőseire, vasárnap az Arctic Monkeyson viszont már 31 fok is lehet Sopronban. Az idő végig felhős lesz, tehát remélhetőleg nem lesz dögmeleg, de záporra és zivatarra a hét második felétől kell számítani ami talán majd leveri egy kicsit a fesztiválokra annyira jellemző port. De nem lesz jelentős a csapadék: csütörtöktől vasárnapig egy kis esőre mindig lehet számítani, kivéve pénteken, a Tankcsapda koncerten biztosan nem fog esni az eső. 

A legnagyobb zivatar szombatra várható az Időkép szerint, de csütörtökön és vasárnap is érdemes elővenni a gumicsizmát és az esőkabátot. Ez abból a szempontból mindenképpen jó hír, hogy nemcsak kevesebb lesz a por a fesztivál területén, de  a magas 28-31 fok körüli hőmérsékletnek köszönhetően a sár is hamar felszáradhat. Az itt-ott esős idő ellenére kedden és szerdán azért keveset legyenek a tűző napon, mert magas UV-B sugárzás várható.

A széltől sem kell tartani, a hétfői, helyenként 30 kilométeres szél után fokozatosan csökken a széllökések ereje, szombat-vasárnapra mindössze 9-10 km/h várható. A frontérzékenyek, fejfájósok, másnaposok csütörtökre figyeljenek, amikor egy kisebb hidegfront érkezik a térségbe.