Kiadták Jimi Hendrix állítólagos szexvideóját

2008.04.30. 11:40
Online már megvásárolható az a videófelvétel, amin állítólag Jimi Hendrix két nővel létesít szexuális kapcsolatot egyszerre. Sokan vitatják a dokumentum hitelességét, az ősgrupik szerint viszont igazi, a jogokat meg a világ legnagyobb pornóforgalmazója szerezte meg.

A házivideó-őrület a halott ikonokat is utoléri, pár hete Marilyn Monroe tizenöt perces orális szexet bemutató felvételét vásárolta meg egy gyűjtő (kizárólag privát használatra), most pedig az 1970-ben saját hányásában elhunyt gitárzseninek, Jimi Hendrixnek került napvilágra egy negyven évvel ezelőtti videója, melyen két barnahajú szépséggel párosodik egy hotelszobában. Erre szintén megszállott gyűjtő akadt rá, és állítólag a hitelességét is alaposan megvizsgálták, legalábbis a Vivid Entertainment nevű pornógyártó/forgalmazó egy vezetője, Steven Hirsch szerint, aki kijelentette, hogy a 11 perces film azt bizonyítja, hogy Hendrix legalább akkor pornósztár volt, mint zenész.

Kathy Etchingam - Hendrix barátnője a hatvanas években – viszont a neki mutatott néhány fotó alapján határozottan kijelentette, hogy nem, nem Hendrix szexel a videón. „A feje túl széles, az orra és az orrcimpái egyaránt túl nagyok” – nyilatkozta a hölgy a New York Times-nak egy emailben.

Richard R. Gross, Hendrix életrajzírója is kétségbe vonja a film hitelességét, sőt, állítása szerint találkozott is a filmmel annak idején, amikor könyvéhez keresett anyagot, de hasonlóan másokhoz, ő is hamisítványnak minősítette. A videón egyébként egy hajpántos, afrofrizurás alak látható, és köztudott, hogy Hendrixnek afrofrizurája volt és hajpántja.

„Nem hiszem el, ez Jimi Hendrix!” – reagált a videó megtekintése után állítólag egyhangúan a Vivid által felkért két szakértő, Pamela Des Barres, az Én a bandával vagyok: egy grupi visszaemlékezései című könyv szerzője, és Cynthia Albritton, aki celebritások genitáliáinak agyagba formázásával vált ismertté bizonyos körökben. Mindkettőjük audiokommentárja szerepel a Vivid által kiadott DVD-n.

A Vivid egy magánnyomozó segítségével jutott a super8-as filmhez. Az felkutatta a gyűjtőt, akinél a videó volt, akivel ezt követően a pornógyártó szerződést kötött a kizárólagos forgalmazásra. „Azt gondoljuk, hogy ezért a szerzői jog minket illet” – nyilatkozta a cég, mely annak idején Pamela Anderson és Tommy Lee híres jachtos felvételét is megszerezte, majd kiadta.

Az zenész örökségét ápoló Seattle-i Experience Hendrix alapítvány nem kommentálta bővebben az esetet, de csak annyit mondott, hogy nem áll módjában a szalag hitelességét illetően nyilatkozni.

A DVD Jimi Hendrix The Sex Tape címen jelenik meg, online már megvásárolható, jövő keddtől pedig a boltok polcain landol az Egyesült Államokban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?