Zeppelin-turné: Robert Plant beadta a derekát

2008.09.26. 21:43
Ha minden igaz, a jövő nyári Led Zeppelin turnén mégsem helyettesíti senki Robert Plantet, mert ő maga lép színpadra a koncerteken.

A Led Zeppelin jövőre a jelenleg ismert teljes csapatával turnézik - írta a The Sun című brit bulvárlap pénteki számában. A csapatnak tagja lesz Robert Plant énekes is, aki pedig a közelmúltban nem vett részt a zenekar közös megmozdulásain, próbáin, és bizonytalan volt, hogy egyáltalán akar-e együtt zenélni társaival.

Olyan hírek is érkeztek, hogy a zenekar énekest keres a turnéhoz, sőt a legújabb információk szerint egy ígéretes amerikai jelöltjük már van is. A The Sun névtelen informátora szerint ez győzte meg Plantet, hogy mégis inkább ő álljon a zenekar élére a színpadon. A zenekar most a jövő nyárra tervezett turné részleteinek kidolgozásán fáradozik.

Robert Plant

Az 1962-ben alapított, világszerte 300 millió lemezt eladott legendás rockbanda tavaly decemberben óriási sikerrel koncertezett a londoni 02 arénában. Azt a koncertet egyszeri, megismételhetetlen eseménynek harangozták be a zenekar tagjai - a 64 éves Jimmy Page gitáros, a 60 éves Robert Plant énekes és a 62 éves John Paul John basszusgitáros. A zenekarral az a 42 éves Jason Bonham dobolt, aki az eredeti dobos, az 1980-ban elhunyt John Bonham fia. Jason Jimmy Page-dzsel együtt az elmúlt hetekben próbált, de Robert Plant nem tartott velük.

Az együttes tavaly decemberi sikere ellenére egészen mostanáig elzárkózott attól, hogy bármit is nyilatkozzék a közös jövőről. Ráadásul Plant Allison Krauss amerikai bluegrass énekesnővel készített - Grammy-díjas - lemezt, s együtt turnéztak az utóbbi időben. A New Musical Express által idézett lapjelentés szerint a turné jövő nyáron lenne. Robert Plant, akiről úgy tűnt, hogy inkább nem venne részt az esetleges turnén, most állítólag kijelentette: nem tudná elképzelni, hogy ne tartson társaival.

Robert Plant többször, Jimmy Page egyszer lépett fel Magyarországon.