Emília
18 °C
26 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem tudom, kik félhettek jobban: azok, akiket üldözőbe vett a medve, vagy azok, akiket a víz az állat felé sodort.

  Egy átlagos grizzly medve 400 kilós és két lábon állva 3 méter magas, illetve játszi könnyedséggel öl meg egy bölényt. 1975-ben vették fel a veszélyeztetett állatfajok vörös listájára.

 • Pénteken kezdődik a Krisna-völgyi Búcsú, ami a szokásos módon három napon át tart majd Somogyvámoson. A búcsú a Krisna-hívők legnagyobb magyarországi fesztiválja, amikor a völgy mindenki előtt nyitva áll, bárki bepillanthat az ott élők életébe. A búcsúban a művészetektől kezdve a gasztronómián és szokásokon át, a filozófián keresztül egészen az önfenntartó életmódig minden szelete megjelenik a hívők életmódjának. Gyerekkel is érdekes program, lehet kisvasúton utazni a völgyben, állatokat simogatni, etetni, indiai vegán ételeket kóstolni, lesz védikus esküvői szertartás és persze sok tánc és zene is.

  KV-Búcsú-előadások-fotó-Kunjabihari
  Fotó: Gouranga

  Az egyik legizgalmasabb esemény a Holi, a Színek Fesztiválja lesz pénteken. Ez egy óriási festéklövészet, amibe bárki beszállhat, de érdemes váltóruhát vinni. A festéklövészet mulatsága Indiából ered, úgy tartják, hogy Krisna és barátai is ezt játszották 5300 évvel ezelőtt Vrindávanban. A másik különlegesség, hogy idén először egy Krisna-völgyben élő szerzetespár megnyitja otthonát a látogatók előtt. Vagyis már nemcsak a közösségi tereket, hanem egy magánházat is meg lehet nézni.

  A Krisna-völgy egyébként idén 25 éves.

 • A spontán szerveződő kosármeccseken sok érdekes dolog történt már, az azonban biztosan nem túl gyakori, hogy valaki egy elzáráson annyira megsértődjön, hogy kihívja a rendőröket miatta, de most már ez is megtörtént, természetesen Amerikában.

  Az egész úgy kezdődött, hogy a srác kapott egy durvább elzárást, amitől a földre is esett, aztán ahogy felállt, közölte mindenkivel, hogy hívja a rendőröket, aztán kisétált. Elsőre mindenki azt hitte, hogy viccelt, de nem,

  tényleg kihívta a rendőrséget.

  A legröhejesebb ráadásul az volt az egészben, hogy a srác korábban lökdösődött is, az elzárás volt a bosszú, így az, hogy elesett, már önmagában is eléggé megalázó, de így már tényleg száz százalék, hogy hónapokig rajta fog röhögni a környék összes kosarasa.

 • Te! Sötétben bujkáló, csikkszóró gazember, reszkess!

  – figyelmezteti Dóka Ferenc hegyfalui plébános egy buszmegállóba kirakott kvázi körözőplakáton azt a vélhetően helyi lakost, aki csikkeket szórt a Mária-szobor előtt található virágtartóba. 

  hegyfalu-plebanos-korozes-00
  Fotó: Olvasói fotó / Zoom.hu

  A neve teljes titokban marad, és a nyomravezetői díjat megemelem 30 ezer Ft-ra. Kérem a település lakóit, segítsenek ezt a kártékony alakot kézre keríteni, hogy elnyerhesse jól megérdemelt ­­"jutalmát”.

  A "jutalom" egyébként válogatott módszerekkel elkövetett halálbüntetés: akasztás, golyó, villamosszék, gázkamra, selyemzsinór, stb. 

  (Via Zoom)

 • Bár nemrég írtunk arról, milyen jól megy neki, Dwayne Johnsonmég így is csak az 5. legtöbbet kereste az elmúlt 12 hónapban a maga 124 millió dollárjával.

  Kapcsolódó

  Dwayne Johnson a százkilós, szamoai-fekete Csipkerózsika

  Balhés kamaszból lett világbajnok pankrátor, majd dollármilliókat termelő szórakoztatóipari szakmunkás. A Szikla akkor váltotta valóra az amerikai álmot, amikor már senki nem hitt benne. Portré.

  A Forbes szerint a legtöbbet Floyd Mayweather vihette haza, ráadásul a 285 millió dollárját gyakorlatilag egyetlen boxmeccsnek köszönhette. A lista második helyén George Clooney áll, elsősorban a tequilabizniszének hála, a top 5-be pedig még két nő, Kylie Jenner és Judy Sheindlin került be.

  A legjobban kereső focista Lionel Messi, aki 111 milliót keresett az elmúlt egy évben, a második pedig a nemrég a Juventushoz igazoló Cristiano Ronaldo. 

  A teljes listát ide kattintva nézheti meg.

 • Van egy jó hírünk, a szomszédja szereti önt, és az a különös hang, amit hall, egyáltalán nem telefon, hanem egy

  közönséges pirregő tücsök.

  Hallgassa csak:

  Az MME írása szerint a közönséges pirregő tücsök július vége felé kezdi el utánozni a mobilcsörgést, amit októberig hallat, és

  ezzel nincs más célja, minthogy magához csalogassa a nőstényeket.

  Augusztusi estéken szinte bárhol hallhatjuk a ciripelését, a népi nevén őszi bogár a leggyakrabban alacsony fákon és bokrokon ücsörög.

 • Így nézne ki a japán Szagan Toszuba igazoló Fernando Torres, ha szerepelt volna a Tsubasa kapitányban. A képet maga Yōichi Takahashi, Tsubasa megalkotója készítette:

 • Egy kirgiz etnofesztiválon minden van, amitől az ember úgy érzi, hogy hirtelen visszament az időben ezer évet. Korabeli jelmezben lovasok, íjászok, sasászok és persze nézelődők.

  Az Iszik-köl tó partján rendezett fesztivál legizgalmasabb és legsokkolóbb része azonban egy programon kívüli esemény volt, szirti sas támadt rá egy nyolcéves gyerekre, és ha nem ér oda időben a segítség, akár tragédiába is fordulhatott volna az esemény. De aztán a lány épségben kikerült a sas alól, bár feltehetően nem könnyen felejti el ezt a napot.

 • Az erős szél felkapott több napernyőt is New Jersey-ben, és az egyik pont úgy zuhant vissza, hogy a szára átfúrta egy brit turista bokáját. Még a helyszínen harapófogóval levágták a rúd végét, hogy a nőt kórházba tudják szállítani. A nőt azóta már ki is engedték a kórházból.

  A CNN hozzáteszi, hogy nem annyira ritka az ehhez hasonló baleset, mint azt elsőre gondolnánk. 2016-ban egy 55. születésnapját ünneplő asszony halt meg, amikor eltalálta egy szélben elszabadult napernyő Virginiában. Egy 2010-es esetnél pedig a rúd vége ugyan pont elkerülte egy nő artériáját, de beleállt a comjába.

 • Négy sas készített elképesztően látványos 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

  A 360 fokos, illetve 16:9-es képarányú kamerákat Fritzi, Bruno, Darshan és Victor a hátukon repítették a magasba tavaly októberben és idén tavasszal. A forgatáshoz minden állatorvosi engedélyt beszereztek és a kamerák súlyát úgy optimalizálták, hogy ne zavarják a madarakat a repülésben. 

 • Néhány könnyedebb feladatot adó állomással megspékelve rendeztek szerda este közösségi futást a Várban, amin az induló 3-5 fős csapatok nagyrészt az augusztus 4-i Generali Night Run tervezett útvonalát járták be (csak a félmaratonon indulók háromszor is megteszik majd ezt az emelkedővel induló kört). A 6,5 km-es távon a feladatok – pl. Budapest történetére vonatkozó kérdések, a fűben elrejtett betűk keresése – helyszínei egyben frissítőpontok is voltak. Mi mondjuk annyira mentünk előre, hogy rögtön el is futottunk az első állomás mellett, mielőtt visszafordultunk volna, de így legalább meglett a 7 km is a végére.

 • Megírtuk mi is szerdán, hogy három magyar NB I.-es klub, a Felcsút, a Haladás és a Diósgyőr az új magyar sportmárkára, a 2rule-ra vált, aminek tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

  Természetesen az anyacsapat Felcsút mezét láthattuk először, egy nem hivatalos posztban. Igaz, tükrözve van a képen, de így néz ki az első fullmagyar futballszerkó.

 • Az elmúlt két napban több mint 150 mm csapadék esett a Tátrában. Továbbra is esik, az utakon, túrautakon dől a víz lefelé. A patakok megáradtak, figyelmeztet a Tátrai Hegyimentő Szolgálat.

  Képek az árvízről:

 • Két gyereket is cápa támadott meg New York közelében elterülő Long Islanden. Annak Fire Island nevű tengerparti részén játszott a vízben a 12 éves lány és a 13 éves fiú, ahol a támadás történt. Egy cápafogat már a parton vettek ki a fiú lábából, ezt továbbküldték azonosításra, hogy megtudják, pontosan milyen állat követte el a támadást.

  A lány derékig érő vízben állt, amikor maga mellett észrevett egy uszonyt, majd fájdalmat érzett a lábában, és észrevette, hogy vérzik. Mindkét gyerek megrémült, és a vízi mentőkhöz futottak, akik ellátták őket, gyorsan fel fognak épülni.

  A támadás azért hír, mert azon a részen nagyon ritka a cápatámadás.

 • Ismét fürdési tilalmat rendeltek el csütörtöktől a mártélyi Holt-Tiszában - közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a kormányhivatal megrendelésére vízmintát vettek a holt-tiszai szabadstrandon, és kiderült, hogy

  a cianobaktériumok (kékalga) száma újra határérték feletti volt.

  A kékalgákkal kis mértékben nincs probléma, de ha elszaporodnak, akkor potenciális egészségkárosító hatásuk lehet vízi és szárazföldi élőlényekre, valamint az emberi szervezetre is. A Webbeteg cikke szerint

  a kék alga toxikus anyagokat termel, ami bőrkiütéseket, szélsőséges esetben pedig légzési nehezítettséggel járó allergiás reakciót okozhat.