Aliz
6 °C
14 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hide the pain Harold sikere évek óta foglalkoztatja a világ ilyesmin gondolkodó részét. A férfi jó évtizede masszívan tartja a színvonalat mosolygós, de világfájdalmat tükröző tekintete minden internetezőt meghódított, nem véletlen, hogy gyakorlatilag bármilyen terméket lehet vele hirdetni. A férfiről laptársunk, a 444 közölt portrét, de most nem ezért, hanem azért írunk róla, mert ezúttal a Nyíregyházi Állatpark állt be a sorba, hogy vele csalogassa magához a nagyérdeműt.

  Harold és a tapír? Íme:

  nyiregyhazi-zoo
  Fotó: Nyíregyházi Állatpark / Facebook
 • Mondj egy jó helyet, találj egy még jobbat!

  Ez a felirat azokon a plakátokon, amikkel a Magyar Turisztikai Ügynökség a legújabb kampányában népszerűsíti a belföldi turizmust. A szlogen alatt egy felsőrákosi légifotó van, az ember szeme először a templomtornyon akad meg, de aztán a felirat felszólításának eleget téve észre lehet venni a fotó közepén lévő lepukkant, omladozó házat is.

  GipWEyY (1)
  Fotó: imgur

  A plakátot a 444 vette észre, ahogy azt is, hogy a Google Mapsre feltett idei műholdképek alapján a düledező házat már felújították.

 • Zaha Hadid irodája, és orosz partnerük, a TPO Pride Architects ezzel a tervvel rukkolt elő az új moszkvai városrész, a Rubljovo-Arhangolszkoje beépítésére. Bár meglehetősen külső területről van szó (a helyi M0-áson túl), ez azért az orosz főváros méretéhez képest is elég nagy léptékű fejlesztés lesz.

  Rublyovo-Arkhangelskoye-by-Zaha-Hadid-Architects-5-1020x610
  Fotó: Zaha Hadid Architects

  A projekt honlapja szerint három terv van versenyben, de egyértelműen ez a legvadabb és a legklasszabb. Elég sci-fi lenne, ha megvalósul (hogy milyen környezetben épülne, minek a helyére és milyen áron, azt persze nem tudom, pusztán a képekért lelkesedem).

  Még több látványtervet a Green Design oldalán találni.

 • Ez sajnos nem egy tűzijáték képe, hanem a Palesztin területről kilőtt rakétákat elfogó légvédelmi rendszer rakétái. Ahogy arról ma reggel is beszámoltunk, fokozódott a palesztin-izraeli konfliktus.