Aliz
6 °C
14 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A színész vasárnap térhetett vissza malibui házához, miután őt és még 150 ezer embert evakuáltak a területről. A következő látvány fogadta:

  Posztjában arra tért ki, hogy milyen szívszorító dolog ez most egész Kaliforniában, és persze le a kalappal a tűzoltók bátorságával. Caitlyn Jenner háza is leéget, de Kim, Khloe és Kourtney Kardashian házát elkerülte az erdőtűz.

  Jelenleg harmincnál is több halálos áldozata van a kaliforniai erdőtűznek, az eltűntek száma több mint 200.

 • Megvannak a technikai eszközök arra, hogy megállapítsuk a beavatkozás kiindulópontját – közölte az YLE szerint a finn kormányfő, azzal vádolva meg Oroszországot, hogy megzavarhatta a NATO norvégiai hadgyakorlatát. 

  Juha Sipilä szerint Észak-Finnországban, Lappföldön a GPS működését zavarta meg az orosz fél. Norvégia is ugyanezt gyanítja, attól tartva, hogy ez a polgári repülésben is veszélyeket rejthet magában.

  Az 50 ezer fős, 32 ország részvételével – a Magyarországot is magába foglaló 29 tag mellett, Finnország, Svédország és Ukrajna közreműködésével – október 30- november 7 között megtartott hadgyakorlat az egyik legnagyobb volt az elmúlt évtizedekben. Ez válasz volt az oroszok Kelet-2018-as , 300 ezer katonával megtartott hadgyakorlatára. A NATO hadgyakorlata szerint Norvégia keleti és középső részeit támadta meg egy kitalált állam, és a szövetség a kollektív védelmet biztosító 5-ös cikkely alapján avatkozott be a betolakodók ellen, hangsúlyozva, hogy a gyakorlat védelmi jellegű.

  Finnország szerint a légteret is megsértette Oroszország a feltételezett beavatkozással, amellyel jelzést küldött a hadgyakorlat minden résztvevőjének. Moszkva nem kommentálta a történteket, de ha igazak a vádak, felmerül a kérdés:

  Árt a GPS megbabrálása egy hadgyakorlatnak?

  • 2999
   Jó, hogy megtörtént, ha a GPS ilyen törékeny, érdemes tudni róla
  • 597
   Elképesztő dolog! Minden fórumon fel kell lépni ez ellen!
 • Biztos emlékeznek még a mattfekete Bentleyre, ami rendszeresen a 444 ablaka alatt – és még sok más freestyle helyen – parkolt tilosban a járdán, hetekig izgalomban tartva az embereket, hogy ki lehet az a nagyvilági figura, aki privatizálta a közterületet. Múlt heti posztunk után úgy tűnik méltó kihívója akadt a bentley-s üzletembernek (akiről végül kiderült, hogy belga és pókeres all in one). Többen is látták ugyanis azt a Lamborghini Aventadort, amiről röpke posztunk szólt, meglehetősen gyakran elegáns parkolási gyakorlat közben, sőt volt aki azt tudni véli, hogy ki az autó gazdája. Mit ad isten, dupla csavar, hogy merő véletlenségből két fekete Aventador is rója fáradhatatlanul a főváros utcáit, hovatovább mindkettő passaui rendszámú. Na erre varrjanak bikabőrből varrt süveget!

  "Azt hiszem ez az autó a Rózsa utcában az olasz étteremnél gyakran látható. Balra áll a magyarul beszélő tulaj. Jobbra meg az érdeklődő közteresek" – írta olvasónk, aki az alábbi képeket csatolta leveléhez:

  Másnak is feltűnt a szerényen nagyvonalú parkolási rutin, mondjuk mi megértőek vagyunk, tudjuk milyen nehéz a belvárosban rendes parkolóhelyet találni :

  Igazából nem nagyon tudunk mást tenni, mint megemelni kalapunkat a tulaj előrelátó és környezettudatos szemlélete előtt. Autóipari hírek szerint ugyanis az Aventador következő generációja már hibridhajtású lesz, azaz elektromotorral társított V12-es fog benne surrogni-dübörögni. Szóval ki nem előlegezné meg neki az elektromos járgányoknak fenntartott parkolóhelyet már most? "Ez már a legújabb lehet, mert ez már plug in" – írta olvasónk a képhez:

  "Mint ahogy a mellette álló Mercedes is :D. Bunkóságból jeles. Egyébként nem focista, valami magyar üzletember fia használja." Hopp, még egy passau rendszám. Véletlen? Aligha!

  És mint említettük, van ám egy másik fekete Aventador is, ami annyiban különbözik, hogy nincs rajta narancssárga díszszegély, illetve hogy nem passaui a rendszáma, ja, illetve dehogynem, NYILVÁN passaui a másik fekete Lambo is:

  Hogy ki lehet a Fradi stadionjánál látott autó tulaja? Egy jól értesültnek tűnő olvasónk szerint "ez a kocsi nem focistáé, hanem az egyik szekus cég vezetőjéé, aki a technikai meetingre érkezett." Egy másik levélíró egészen pontosan belőtte a tulajt: "Tóth Csaba, Fradi Security."

  Korábban írtunk már a Ferencváros TC mérkőzéseit biztosító biztonsági cég(ek) történetéről, többek között megemlítve a Fradi saját, Szeiler József által kinevezett biztonsági főnökét, aki korábban egy ismert maffiavezér, Szlávy Bulcsú testőreként dolgozott. Gratulálunk a szép autó(k)hoz, megérte az a kis dulakodás a nyüzüge szocikkal a választási irodánál!

 • Mindenesetre a főszereplő, egy Eric Chian nevű tajvani fickó éppen megnyerte vele a bűvész-világbajnokságot.

  bu
 • Puzsér Róbertet, aki bejelentkezett a budapesti főpolgármester-jelölti posztra, az utóbbi napokban váratlanul elkezdte behívni a közmédia. A fejlemények ismeretében nem fogadnék nagy tétben arra, hogy Puzsér mostantól sokat látott vendég lesz a közmédia csatornáin.

  Pénteken ugyanis az M1-en a műsorvezetőt felelősségre vonta, miért nem hívták őt (és más ellenzékieket) eddig. Hétfőn pedig a Kossuth Rádióban a Ripost hajléktalanokat támadó pénteki cikke lett a téma.

  A Ripost pénteken a címlapján öles betűkkel hirdette, hogy "Parkokba, kisebb aluljárókba vonultak - Meddig élnek vissza A HAJLÉKTALANOK mindannyiunk türelmével? Nekik mindent szabad?". Ez az emberek egy kiválasztott csoportja ellen kétség kívül uszító hangnem megszokott volt, mondjuk, a 30-as évek Németországában, de a sokat elbíró magyar közéletben azért még kivételnek számít.

  Puzsér éppen emiatt azt kérdezte a Kossuth Rádió műsorvezetőjétől, "mi a viszonya ehhez az íráshoz". Puzsér szerint ugyanis

  ez az elaljasodás minden korábbit meghaladó mementója,

  Habony Árpád lapja ugyanis most magyar emberekből "gyárt közellenséget".

  A műsorvezető először annyival intézte el, hogy ez egy bulvárlap, és hogy Puzsér "fordított szerepben van".

  Puzsér azonban erősködött, hogy árulja el a műsorvezető a viszonyát. "Ennél beljebb nem tudok a NER kommunikációs centruma felé közeledni". A műsorvezető persze nem foglalt állást (nem is dolga):

  Miért árulnám el? Ha ön meghív engem a műsorába, így lesz, de a személyeskedést hagyjuk.

 • Egyre csak nő a halálos áldozatok száma, 150 ezer embert kellett kitelepíteni, súlyos a helyzet Kaliforniában, ahogy ezen a műholdképen is látható.

 • kapu

  Ez a Redditen talált videó kicsit olyan, mint amikor nagyon kell figyelni valamire, de annyira figyelünk, hogy egy nagyon vicces dolgot nem veszünk észre, na, hát itt pont ezt történik, azt várjuk, hogy valami történni fog, aztán valami egészen más történik.

 • Mármint konkrétan: egy wales-i U8-as meccsen történt meg az, hogy a kapu mellett álló apuka egészen konkrétan

  fellökte a saját fiát, aki így tökéletes ütemben esett be a kapu felé tartó labda útjába.

  kapus.PNG
  Fotó: youtube

  Kétségtelenül ez lehetett a Bow Street Magpies FC and Ysgol Llanilar FC meccsének a legjobb pillanata, még úgy is, hogy egyébként rögtön utána mégis gólt kapott szegény gyerek, mert a róla kipattanó labda az ellenfél játékosához került.

  A BBC megtalálta az apukát, aki azt mondta, „én csak megpróbáltam visszavezetni a helyére, és ő elesett”. A dolgon csak nevettek, de megígérte, hogy legközelebb már csak a partvonalról fog szurkolni.

  (via)