Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az USA-ban csúfos kudarc lett a Woodstock fesztivál ötvenedik évfordulójából, ugyanis elmaradt a megemlékezőfesztivál. De nem úgy Magyarországon! Nálunk több helyszínen is felidézik a hippikorszak legendás tripjét, Szegeden és Budapesten biztosan, és a budapestiről már most simán ki lehet jelenteni, hogy a valóság szürreálisabb, mint bármilyen pszichedelikus utazás.

  Az eseményen fellépett ugyanis Suga János, a Market Építő Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese. A Market Építő Zrt. olyan nagyívű és jól sikerült magyar beruházásokról lehet ismert, ahol a Market Építő Zrt. volt a fővállalkozó.

  Ez már önmagában elég király lenne, de Suga János nem akárki, hanem a mostanában kissé megtépázódott hírnevű Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójával, Christopher Mattheisennel állt közösen színpadra.

  Egyébként én élek valószínűleg kő alatt kicsit, mert némi keresgélés után kiderül, hogy Bonus Track Band néven Sugának és Mattheisennek már tíz éve van közös zenekara, a Woodstock 50-re pedig úgy kerültek, hogy ez az egyébként kevesebb mint ezer Facebook-lájkkal rendelkező zenekar adta a megemlékezőfesztivál énekeseinek a zenét.

 • Olyannyira állt a dugó az M1-es autópályán a zsámbéki pihenőnél csütörtök este, hogy egy merész férfi rollerrel előzgette az autókat. Az olvasónk által küldött videón jól látszik, hogy a rolleres simán cikkcakkozik a lassan haladó autók között, és simán lehagyja a dugó miatt bosszankodókat.

  Rolleres az autópályán

  Mivel a baleset mindössze 28 kilométerre történt a fővárostól, éjfélre már könnyedén Budapestre érhet, ha épp ott van dolga.

  Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy nem ő volt a sofőr, és nem arról van szó, hogy egyszer csak kiszállt az autóból és otthagyta a kocsit az autópálya közepén. Mindenesetre így is elég merész húzás, pláne úgy, hogy nem sokkal arrébb a rendőrök épp egy elütött gyalogos miatt helyszíneltek. 

 • 41688178 1963184810409633 3093269368230903808 n
  Fotó: Facebook

  Egy 89 éves amerikai nagymama arra panaszkodott az unokájának, hogy sajnálja, hogy nem utazott többet életében. Az unokája, Brad Ryan ezért úgy döntött, hogy elviszi a Great Smoky Mountains Nemzeti Parkba. Annyira bejött a nagymamának a túra, hogy kitalálták, mennek még együtt. A lelkes unoka elindított egy közösségi finanszírozási kampányt azért, hogy összeszedjenek elég pénzt arra, hogy meglátogassák az USA mind a 61 nemzeri parkját.

  A terv bejött, azóta már útra is keltek, a nagy utazásról vezetett Instagramjuk alapján már 29 nemzeti parkot bejártak.

 • Negyven évvel ezelőtt, 1979. augusztus 16-án mutatták be Magyarországon a Csillagok háborúja – Egy új remény című filmet, a premier körülményeiről megjelent egy alapos írás a Ziro.hu nevű Star Warsszal foglalkozó oldalon.  

  Bár egy idén tavasszal nyilvánosságra került állambiztonsági jelentés szerint a hatalom politikailag kifogásolhatónak tartotta a filmet, a portál kiderítette, hogy ez valószínűleg nem volt így.

  A bemutató előtt fél évvel ugyanis Kádár János, Aczél György és Pozsgay Imre egy zárt körű vetítésen megnézte a filmet, és „semmifajta véleményt nem fogalmaztak meg” – nyilatkozta Gombár József, a Mozgóképforgalmazási Vállalat (MOKÉP) akkori vezetője.

  Pedig a gulyáskommunizmus vezetői éppen bele is köthettek volna az elnyomók és lázadók (amerikaiak vs. szovjetek) szembenállásáról szóló filmre, de a MOKÉP sem kapott kritikát, amiért elhozta a magyar nézőknek a hidegháború ihlette mozit. 

  A Csillagok háborúja elementáris erővel robbant be a hazai mozikba, 1979-ben négy és fél hónap alatt közel 1,8 millió néző látta, ezzel az év legnézettebb filmje lett, megelőzve a Piedone Afrikában című Bud Spencer-klasszikust.