Lenke
17 °C
29 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Imgur egyik felhasználója, atomicrabbit2 mesélte el az alább olvasható, képekkel gazdagon illusztrált sztorit.

  Az történt, hogy atomicrabbit2 és atomicrabbit2né új házba költöztek. A háznak gázkazánja is volt, ami nemcsak a lakásban adott finom meleget, hanem a hátsó ajtó melletti kémény dobozán is. Ezt megirigyelték a környékbeli galambok is; az egyikük úgy döntött, hogy odafészkel a doboz tetejére.


  Mindez 2014 májusában történt. Atomicrabbit2 nem is foglalkozott volna vele, csakhogy az anyamadár és a kis jövevények rövidesen telefosták a hátsó ajtó környékét és magát a kéménykürtőt is, ami megnehezítette az egymás mellett élést.

  Hogy elejét vegye a további eltömítési kísérleteknek, atomicrabbit2 egy dróthálóval burkolta be a kémény dobozát.

  Aztán eljött 2015 májusa.

  A galamb fészket rakott a dróthálóval burkolt dobozra. Atomicrabbit2 kihajította az üres fészket és elüldözte a lakóját. A sértődött galamb vissza se jött egész évben.

  Aztán eljött 2016 májusa.

  „Ez már kezd kibaszottul idegesítő lenni”– gondolta (és írta) atomicrabbit2, aki ezen a ponton madárriasztó tüskéket szerelt a kéménydoboz fölé, hogy ezzel tartsa távol őket. A tüskéket arra tervezték, hogy a madarak ne tudjanak leszállni tőle.

  Hát, az ő galambja le tudott. Sőt, úgy tűnik, a tüskék még a fészek stabilizálásában is segítettek; igaz, a biztonság kedvéért egy csomó kék zsineget is szőttek bele. Amikor az agyvérzéssel küszködő atomicrabbit2 kihajította a fészket, a gerlepár másnap még több kék zsineggel ért vissza. „Biztos van valahol egy kibaszott raktárkészletük.” – dühöngött atomicrabbit2, aki további tüskékkel próbálta nehezíteni a gerlepár dolgát.

  Aztán eljött 2017 májusa.

  2017 júlusára már az egész dobozt beborította a drótháló, szóval atomicrabbit2 nyugodtan feküdt le aludni, mert biztos volt benne, hogy ezen már nem juthatnak át.

  Aztán eljött 2018 májusa.

  Ekkor derült ki, hogy a drótháló jobb oldalán van egy kis nyílás. Igen, a galambok simán befértek rajta. Atomicrabbit2 ekkor vásárolta meg a Dr. Who névre hallgató műbaglyot. A galambok úgy beszartak tőle, hogy azóta se jöttek vissza.

  Atomicrabbit2 már nem ringatja magát illúziókba: azon morfondírozik, hogy ha a galambok jövőre is fészket raknak, bérleti díjat fog szedni tőlük.

  (Imgur)

 • Kis-Juhász Fábián is meglepődött, amikor megtudta, hogy az énekesnő az ő egyik ruháját választotta egy fotózásra. Bár június közepén került ki a kép Aguilera Instájára, csak most tűnt fel itthon, hogy az a magyar divattervező munkája. Amúgy az átlátszó, piros kabát Kis-Juhász Fábián diplomakollekciójának része volt. Valószínűleg úgy került az énekesnőhöz, hogy a tervezőt szerződtette egy neves showroom, ahonnan hírességekkel dolgozó stylistok és magazinok is válogatnak a klienseiknek. 

  #Liberation

  Christina Aguilera (@xtina) által megosztott bejegyzés,

 • Elég sok mindent lehet találni a tengerparton, ha ott kezd el homokozni az ember, de az azért minden bizonnyal nem túl gyakori élmény, hogy egy jegygyűrű kerül elő, egy ír strandon azonban pontosan ez történt a múlt héten.

  Ann Busch két kislányával volt kint Portsalon strandján, éppen homokvárat építettek, mikor felbukkant a karikagyűrű, belsején "Maria" felirattal és egy dátummal. A két lány természetesen nagyon belelkesedett a dologtól, Busch viszont gyakorlatiasabban állt hozzá az egészhez, először a környéken kezdett el kérdezősködni, aztán mikor ez nem vezetett eredményre úgy döntött, hogy felteszi Facebookra, és az internetre bízza a dolgot.

  Eleinte nem úgy tűnt, hogy sikeres lesz az akció, de végül felbukkant a tulajdonos, akit szemfüles sógora jelölt meg a bejegyzés alatt. A férfi elmondta, még június végén hagyta el a gyűrűt a parton, és hiába keresték, nem is találták meg.

  Már elkönyvelte magában, hogy sose látja többé, pedig 15 éves házassága alatt egyszer sem hagyta még el, ekkor azonban jött a Facebook-bejegyzés, így a férfi hamarosan visszakapja majd a gyűrűjét.

  (BBC)