Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az űrparancsnokság kénytelen volt védelmébe venni a közösségi médiában kifigurázott egyenruháját. 

  Donald Trump tavaly hozta létre az Egyesült Államok űrparancsnokságát, aminek az egyenruhájáról Twitteren publikáltak tegnap képet. 

   A felhasználók legtöbb esetben a furcsa mintára hívták fel a figyelmet. Miszerint "terepruha minek kell az űrben", vagy hogy "valaha is látták-e az űrt?" a ruha készítői. 

   A reakciókra az űrparancsnokság válaszolt is, melyben kifejtette, hogy a

  jelenlegi hadsereg / légierő egyenruháit használja, amivel megtakarátják egy új egyenruha tervezési és gyártási költségét. 

  Persze ez a válasz nem nyugtatta meg a felhasználókat, továbbra is folytatják az egyenruha ekézését:

  via BBC

 • Egy 36 régi Corvette-ből álló, elfeledett autógyűjteményt találtak Manhattenben. Az autók 25 éven át álltak különböző garázsokban, miután eredeti tulajdonosuk kölcsönadta őket egy művésznek, aki aztán otthagyta őket. 

  A tulaj Dennis Amodeo, egy Long Island-i férfi volt, ő már teljes kollekcióként szerezte meg a flottát 1989-ben egy sorsoláson a VH1 jóvoltából. Az Chevrolet Corvette-ek gyűjteménye akkoriban 610 ezer dollárt ért, 1953-tól 1989-ig minden évjáratból tartalmazott egy autót (kivéve 1983-ból, amikor a gyártó nem jött ki Corvette-tel, és van köztük néhány replika is). Amodeo '89-ben rögtön odaadta a kollekciót egy Peter Max nevű művésznek, akinek kiállítási tervei voltak velük, amikből azonban nem lett semmi. A dolog vége az lett, hogy a kocsik különféle manhattani garázsokban álltak elfeledve negyedszázadon keresztül, míg két család (a Peter Maxot ismerő Hellerék és Spindlerék) felfedezte és megszerezte őket 2014-ben.

  Az autókat restaurálták, most egyfajta tombolán sorsolják ki őket, a befolyt összeget pedig Nemzeti Gárda Oktatási Alapjának adományozzák. A sorsolásra bárki vehet jegyet 3 dollárért (több jegy megvásárlására kedvezmény jár), ezúttal nem egyben, hanem külön-külön húzzák ki a kocsik új gazdáit. Az autók történetéből egy 6 epizódos sorozat is készült a History Channelre. 

  (Business Insider)

 • A képen elpusztult méhek láthatók a berlini kancellária előtt egy gazdatüntetésen, a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, a berlini Nemzetközi Zöld Hét (IGW) idején. Az "Elegünk van!" szlogennel meghirdetett demonstráció résztvevői a mezőgazdasági termelés szabályozásával kapcsolatos kritikákat fogalmaztak meg.