Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Liverpool ellen kezdi meg Bajnokok Ligája-szereplését az Ajax szerda este. Az új idény indulásának alkalmából az amszterdami klub egy közel másfél perces trailert készített, ami leginkább egy hollywoodi filmbemutatóra emlékeztet. 

  000 1PN9ET
  Fotó: Koen Van Weel / AFP

  A videóban azt hangsúlyozzák, hogy az Ajax az utánpótlásnevelésre építi klubmodelljét, az itt felépített futballisták törthetetlen gyémántok. A trailerben megjelenik három korábbi Ajax-játékos (Hakim Zijes, Matthijs de Ligt és Frenkie de Jong), akik bizonyítják, hogy innen csak felfelé vezet az út. 

  És hogy mindig jönnek újabb csillagok. Ez a The Amstergems.

 • A Magyar Márkkal páros műkorcsolyázásban Európa-bajnoki 10. helyet szerzett Scsetyinyina Julija letette a magyar állampolgári esküt, így immár hivatalosan is a magyar csapat tagja. 

  Ezzel több mint hat évtized után újra él a remény, hogy Magyarország páros műkorcsolyázásban is képviseltesse magát az olimpián. Legutóbb 1956-ban volt példa erre, amikor Nagy Marianna és Nagy László Cortina d’Ampezzóban másodszor nyert bronzérmet.

  műkori.PNG
  Fotó: hunskate.hu

  Mivel az egyébként Oroszországban készülő kettős a koronavírus-vírushelyzet miatt itt ragadt, és nyár eleje óta kisebb megszakításokkal Budapesten edz, Julija kezdi otthon érezni magát nálunk. 

  Most már hónapok óta Márknál és a szüleinél lakom, nagyon hálás vagyok nekik, hogy befogadtak. A második otthonom lett Magyarország, nagyon szeretek itt élni

  - mondta el a gyerekkora óta Svájcban nevelkedett sportoló.

 • Éjjel viszonylag zökkenőmentes szokott lenni a forgalom még Budapesten is, de mára virradóra több fővárosi útszakaszt lezártak, hogy biztosítsák egy speciális járműkaraván áthaladását. 

  A túlméretezett kamionok a BorsodChem kazincbarcikai gyárába vitték azt a 70 tonnás gázhűtő egységet, amely Rotterdamból teherhajón érkezett a Dunán Budapestre.

  A rendőri kíséret mellett haladó konvoj útját a vasúti és villamos felsővezetékek megemelésével biztosították. Útjukat az is nehezítette, hogy a gigantikus tömeg miatt a járművek a z úttest felületétől mindössze öt centiméteres magasságban vitték méretes terhüket. 

 • Egy virginiai férfi 2019 májusában megnyerte a helyi lottójáték, a Cash 5 főnyereményét, 100 ezer dollárt (nagyságrendileg 30 millió forintot). Willie Harrison nem ült a babérjain, lottózott tovább, majd idén szeptemberben ismét az ő számait húzták ki, amelyekkel ezúttal 200 ezer dollárt (valamivel több mint 60 millió forintot) nyert.

  Csak próbáltam nyugodt maradni, és nem szívinfarktust kapni

  – nyilatkozta a boldog győztes, miután másodszor nyerte meg a Cash 5-ot. Innen gratulálunk a szép teljesítményhez!

  Virginia-man-wins-his-second-Cash-5-lottery-jackpot-in-two-years
  Fotó: Virginia Lottery