Egészséges étkezéssel a koronavírus ellen
Sokan gondolhatják, hogy túl sokat beszélnek a helyes táplálkozás fontosságáról, és emögött inkább gazdasági célok rejlenek, ám a koronavírus-járvány az egészséges étkezés fontosságát is kiemelte.
A jelenlegi helyzetben még fontosabbá vált az egészségünk megőrzése, amelyért a legtöbbet úgy tehetünk, ha tudatosan törekszünk az olyan tápanyagok bevitelére, amelyek erősítik az immunrendszerünket.
A gyomorsav egyik fő funkciója az lenne, hogy vírusokat és baktériumokat öljön, ezért a gyomunkat meg kell erősíteni – tudtuk meg Bocsi Viki táplálkozási tanácsadótól, aki kiemeli, hogy igyekezzünk elengedni a stresszt és a félelmeinket, mert az gyengíti az immunrendszert.
A szakértő szerint ezenkívül kerülni kell a péksüteményt, mert az emésztő funkciókat károsítja, viszont fogyasszunk minél több csontlevest, belsőségeket, halakat, illetve kollagén típusú fehérjéket, így például puhatestűeket és porcogókat, valamint gyökérzöldségeket, keresztesvirágzatúakat és fermentált zöldségeket, mert ezek mind jót tesznek a testünkkel és az egészségi állapotunkkal.
Bocsi Viki a gluténtól is óv, így a tehéntej, a túró, a szója, a babfélék, valamint gyenge gyomorműködés esetén a tojásfehérje és az étolaj fogyasztását sem ajánlja.