Ez történt egy fiatal nő bőrével, aki egy évtizedig napi 10 sárgarépát fogyasztott
Olyan sárgás lett a bőre, akár az umpa-lumpáknak a Charlie és a csokigyár című filmben.
Az elmúlt tíz évben egy nap sem telhetett el úgy egy fiatal skót nőnél, hogy ne fogyasztott volna sárgarépát. Naponta tíz darabot ropogtatott el, aminek meg is lett az eredménye: a 21 éves Dena Rendall bőre narancssárgás tónusú lett, de erre – elmondása szerint – nagyon büszke, hiszen sokan azt hiszik, önbarnítót használ és szoláriumozik.
Az Edinburghben élő szőkeség akkor vezette be a sárgarépa fogyasztását a mindennapjaiba, amikor 11 éves korában egészségesebben kezdett el étkezni. Eleinte a napi tíz répa mellé három paprikát és egy édesburgonyát is megevett, de csak akkor kezdett el aggódni, amikor valaki megjegyezte: egy rossz árnyalatú alapozótól vagy rosszul felvitt önbarnítótól nagyon sárgásnak tűnik a bőre. Rendall végül az interneten keresgélve jött rá arra, hogy a bajt a sok répa okozta. Pontosabban az abban található béta-karotinnak vagy A-vitaminnak volt köszönhető, hogy hófehér bőre melegebb árnyalatú lett. Az alábbi képen alapozót egyáltalán nem, csak egy kis szempillaspirált viselt, de jól látható, hogy a sok zöldségtől mennyire elütött egymástól az arca és a nyaka tónusa.
Amikor feltűnt neki, hogy olyan sárgás lett a bőre, akár az umpa-lumpáknak a Charlie és a csokigyár című filmben, napi répaadagját nyolcra, majd hatra csökkentette. Hetente jelenleg nagyjából 6 kiló répát vásárol.
A diétám elején naponta egy-két répát ettem. Aztán annyira megszerettem, hogy le sem bírtam állni vele. Meggyőztem magam: sosem leszek beteg, ha nagy mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget eszek
– magyarázta a Daily Mail című brit napilapnak Rendall, aki zöldségekre egyébként hetente összesen 40 fontot (körülbelül 17.500 forintot) szokott költeni.