Megédesíti a karácsonyi készülődést ez a karamellöntet, főleg, hogy elrontani sem lehet
Sokan félnek tőle, pedig nem nehéz karamellát készíteni, akár szeletelhető tejkaramelláról, akár öntetről legyen szó. Annyi csak a titka, hogy nem szabad kevergetni, hagyd, hogy magától olvadjon és sűrűsödjön a cukor. Persze ez nem azt jelenti, hogy magára szabad hagyni: időközönként rázogassa meg a lábast, vagy vegye kisebbre a lángot, ha szükséges.
A teljes receptből (amelyet ide kattintva olvashat) kiderül, hogy milyen változásokon megy át a cukor, ugyanis miután először elolvad, utána még összeáll, kikristályosodik. Ekkor sem szabad megkeverni, mert azzal csak azt érjük el, hogy tömbökké áll össze, hagyni kell, hogy magától olvadjon meg újra. Ennek ellenére érdemes néha megmozgatni a lábast, illetve figyeld a cukor változását, ne legyen túl sötét, mert onnantól egy pillanat alatt megéghet.
A kész karamellöntettel bármilyen sütit megkoronázhatunk, például ehhez az almakarikához különösen ajánljuk, de kávéba, tejbe is keverhető.
További receptek és tippek a sobors.hu-n.