Békaszerelem és vidrazuhany az év természetfotóin

2015.11.03. 18:00
Szerencsés véletlenek sora vagy hónapok gondos tervezése kell a jó természetfotóhoz. Na meg emberfeletti kitartás és alázat, hogy az elemekkel dacolva elérjünk oda, ahonnan a tökéletes kép elkészülhet. Idén 23. alkalommal szervezte meg a magyar természetfotósok legnagyobb seregszemléjét a Naturart. A szövetség pályázatán ismét Máté Bencét választották az év természetfotósának, vele együtt 62 kiváló hazai fotós kapott kiemelést. A nagyképben most az idei pályázat legjobb munkái közül válogattunk.

Az Év Természetfotósa kiállítás november 3-án nyitott a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Máté Bence

A szakma és a nagyközönség által a tv-s sorozata után csak láthatatlan madárfotósként ismert Máté Bence sorozatban nyeri a hazai versenyeket, nemzetközi szakmai körökben már jó ideje a leginnovatívabb természetfotósok között tartják számon. Az idén harmincéves Bence a fotózás mellett detektívüveggel ellátott, luxuskivitelű madár- és vadlesek tervezésével és építésével szerzett hírnevet magának. Módszereit, találmányait szívesen megosztja másokkal is: jelenleg természetfilmek gyártásával foglalkozik, amelyekben új stílusban mutatja be fotós projektjeit, azok megvalósításának módját az ötlettől a díjnyertes fotóig.

Az Év Természetfotósa kiállítás november 3-án nyitott a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol a pályázaton döntőbe jutott 102 legjobb fotót nézhetik meg.