Nem elég boldognak lenni, annak is kell látszani!

Szombat Éva még mindig boldoggá akarja tenni az embereket: az elméleti kézikönyve után most olyan valódi embereket mutat be, akiknek a tragikus vagy éppen hétköznapi helyzetek ellenére is sikerült. Boldogok. Az új kiállítás november 3-ig látható a Supermarket Gallery-ben.

Ismét a Supermarket Gallery mutatja be Szombat Éva új sorozatát, legutóbb a Boldogság kiállítását is itt láttuk, az elméleti útmutató után pedig most itt van a gyakorlatias munkafüzet: Practitioners címmel azokat nézhetjük meg, akik már aktívan gyakorolják a boldogságot, de vigyázat, már új helyen: a Vitkovics Mihály utcában keressük a képeket. A kiállításmegnyitó egyben könyvbemutató is: a boldogság ugyanis nem, de a Practitioners igenis megvásárolható, könyv alakban.

"Miután hosszú kutatómunka után elkészült a Boldogság című gyakorlati útmutató, úgy döntöttem, hogy valódi emberek boldogságát szeretném dokumentálni. Olyanok embereket kerestem, akik a tragédiák, szerencsétlenségek, és a mindennapok banalitása ellenére is folyamatosan törekszenek a boldogságra." - írja a művésznő a kiállítás leírásában.

Szombat Éva fotóit megjelentette már a Vice, a Huffington Post, az Ignant és a Feature Shoot is, sőt, alkalomadtán még az is előfordult, hogy Index cikkekhez készített fotókat. A MOME fotó szakán szerzett mester diplomát 2012-ben, a Pécsi József ösztöndíj keretében készítette a Boldogság könyvet, volt ösztöndíjjal Párizsban és New Yorkban is. Jelenleg Budapesten él, és rendszeresen fotóz magazinoknak, akár zenészeket is, sőt videóklipeket is rendez. A Practitioners című kiállítás és könyv a legújabb munkáit gyűjti egybe.

  A Supermarket Gallery kiállítását október 7 és november 3 között lehet megnézni: szerda és szombat között déltől hatig.