Ő a miskolci Elvis

Nádaski Attila – művésznevén Miskolci Elvis – már gyerekkorában is szerette Elvis Presley-t, mivel az édesanyja sokszor hallgatta a Király dalait. Többévnyi zenélés után 2003-ban, egy Las Vegas-i imitátorshow megtekintése közben jött az ötlet, hogy Elvis-imitátor lesz. Úgy érezte, ezt ő is meg tudná csinálni, azzal a különbséggel, hogy nem az Egyesült Államokban, hanem Magyarországon.

Miután hazatért, saját produkciójával kezdte járni az országot, mára pedig már több mint háromezer fellépésen van túl. A fellépőruháját felesége készítette, ő varrta rá a díszeket és strasszokat, az övet díszítő sasok pedig Las Vegasból érkeztek. Attila felesége szintén énekes, ő Marilyn Monroe-ként szokott fellépni Elvisszel. Lányukat Konstantina Priszcillának hívják, Elvis Presley felesége után kapta a nevét.

„Amikor kisbaba volt, úgy gyakoroltam az Elvis-dalokat, hogy a vállamra vettem, és úgy énekeltem. Szóval ezen nőtt fel. Büszke rám, hogy szépen énekelek, hogy Elvis-imitátor vagyok. Sokszor dicsekszik azzal, hogy ő a Miskolci Elvis lánya” – mondja Attila.
Nádaski fellépései mellett Las Vegas-i stílusú esküvőket is celebrál. Ilyenkor szintén Elvis-ruhába öltözik, és a ceremónia mellett több dalt is előad.

Kaszás Tamás (aki gyakran fotózik az Indexnek is) egy éven keresztül követte Nádaski Attilát. Jártak szállodákban, nagykövetségi ünnepléseken, falunapokon, fesztiválokon. A fotók a Budapesti Metropolitan Egyetem Fotográfia szakára (fotóriporter specializáció) készültek diplomamunkaként.