Minden ugyanaz másként

2018.03.22. 00:10
Major Ákos eredeti foglalkozását tekintve grafikus, a Tobe Galériás fotókiállítása 5 évnyi fotózás anyagát foglalta össze, REND címmel.

Major Ákos neve ismerős lehet a fotózást közelről követőknek, pedig ez volt az első budapesti kiállítása. A REND című válogatás az elmúlt öt év munkáit mutatta be. “Témái között természeti és városi csendéleteket láthatunk. Fotóinak nyugalmas hangulata, elegáns kompozíciója, geometriája és főleg színvilága határozza meg egyéni stílusukat. “ - írták a kiállítás ismertetőjében.

“Lassú mozgású fotós vagyok, szeretek elmélyedni a tájban, a közegben ahol vagyok. Általában kinézem magamnak a helyszíneket, és odautazom. Azt szeretem, ha foglalkozhatok a fotózással és nem kell rohanni. Persze voltak/vannak váratlan helyzetek, amikor improvizálni kell. Időről-időre jól jön egy-egy új feladvány.” - mondta korábban egy interjúban.

Major Ákos a Pécsi Művészeti Szakközépiskola grafika szakára járt, majd a MOMÉ-n diplomázott. Grafikusként és art directorként dolgozik, 2010 óta szabadúszó.