Térdig gázolunk a mocsokban, de élvezzük

Kevés fejlemény változtatta meg annyira a mindennapi életet az elmúlt évtizedben, mint az, hogy mindenki zsebében ott lapul egy értékelhető képminőséget produkáló kamera, ami lehetővé teszi a fotók azonnali közzétételét is. Az okostelefonok korában semmi marad dokumentálatlanul, az ingyenes fotózás és a filléres internet-hozzáférés kombinációja elképesztő mennyiségű, többségében érdektelen vizuális tartalommal árasztja el az online beszélgetéseket és a közösségi médiát.

Nevezik ezt digitális szemetelésnek is, de kár lenne vitatni, hogy egy csomó izgalmas tartalomnak megágyazott a technológiához való széles hozzáférés. Ilyen a mindennapi abszurd helyzetek megörökítésének műfaja is, aminek az egyik legtermékenyebb gyűjtőhelyévé a Trash of Pest Facebook-csoport vált az utóbbi pár évben

A kezdetben egy szűkebb kör vicces streetfotóinak posztolására létrehozott felület mára háromezer főnél is nagyobb közösséggé nőtte ki magát, amibe mindennap tucatjával töltik fel mobilos képeiket a tagok a főváros bizarr, mocskos, sírvaröhögős, undorító, morbid vagy csak spontán humoros villanásairól. Ebben a nagyképben a csoport hároméves történetének több ezer posztjából szemezgettünk.