Kis Vuk a kanyarban sincs ezekhez a tündérekhez képest

2022.09.24. 20:56

Radisics Milán a pandémia idején kezdte el fotózni a Roxy névre keresztelt rókát, akit egyik éjjel a kertjén látott átsuhanni. Roxy azóta is a vérteskozmai udvar állandó vendége, kölykeivel jár a természetfotós udvarába. Idén a rókacsalád életébe nyerhetünk bepillantást.

Vérteskozma természetvédelmi területen helyezkedik el a vértesi erdő szívében, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az állatok szinte közöttünk élnek. A vadak ezt lehet, fordítva látják: az ember, azaz egy új állatfaj telepedett be közéjük.

Roxy és most már a családja is folytatja Vérteskozma látogatását, és minden alkalommal új arcukat mutatják meg. Megjelennek szinte mindegyik udvarban, benéznek az ablakokon, rendet raknak az istállóban, de legfőképpen jól megfigyelik a falu lakóit a bokrok mögé bújva. Tudományos alapossággal folytatott megfigyeléseink során sok – eddig nem ismert – érdekesség derül ki a rókák rejtett életéről. A kiállítás Vérteskozmán, a Kozma39 Galériában tekinthető meg szombaton és vasárnaponként 11-től 18 óráig szeptember 17. és október 9. között.