Nem árt, ha ezekről tud!

2013.10.08. 18:54

OKTÓBER 23-ÁN A TELJES ELLENZÉK ÖSSZEBORUL

Október 23-án összellenzéki megemlékezést tart a Jobbikon kívül gyakorlatilag minden olyan parlamenti és parlamenten kívüli párt, akik egyetértenek abban, hogy Orbán Viktort és kormányát le kell váltani. A szabadság összeköt 1956/2013 elnevezésű rendezvényt Bajnaiék szervezik a Műegyetem elé, az MSZP-n kívül meghívták Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Ungár Klára, Bokros Lajos és  Schmuck Andor pártját is. Az öröm azonban nem felhőtlen: közben kiderült, augusztusban csendben elhagyta az Együtt 2014-et Felcsúti Péter, a bankszövetség volt elnöke.

Mégsem rasszisták a miskolci cigányok

NEM MAGYARELLENES RASSZISTÁK A MISKOLCI CIGÁNYOK

Felmentették a miskolci romákat a közösség elleni erőszak vádja alól. Korábban „közösség tagja elleni erőszakért” összesen 40 évre ítélték azokat a miskolci cigányokat, akik csoportosan megtámadtak egy, az utcájukban cirkáló autót, melynek utasai szkinhed kötődésűek voltak. Másodfokon garázdasággá minősítették a négy évvel ezelőtti incidenst.

IZRAELIEK MIATT OSZLATTAK ORBÁN HÁZÁNÁL

Feloszlatta a rendőrség a devizahitelesek tüntetését múlt hét csütörtökön. A devizahitelesek körülbelül egy hónapig tüntettek a miniszterelnök házának környékén sátraikban, amíg az izraeli nagykövet látogatására hivatkozva el nem zavarták őket az éjszaka közepén.

NOBEL-DÍJAT ÉRT A HIGGS-BOZON

Francois Englert és Peter Higgs megosztva kapta az idei fizikai Nobel-díjat. Bár a híres bozon végül Higgsről kapta a nevét, a működési mechanizmusát először két belga, Francois Englert és Robert Brout írta le 1964 augusztusában. Mivel Brout már meghalt, őt nem díjazták. Peter Higgs 1964 októberében megjelentetett publikációjában beszélt először arról, hogy ahhoz, hogy Brout és Englert elmélete működjön, egy új típusú részecskére van szükség. A díjazott elmélet központi része a fizika standrad modelljének, ami azt írja le, hogy épül fel a körülöttünk lévő világ.

FONTOS ÁTTÖRÉS A NUKLEÁRIS FÚZIÓBAN

Amerikai kutatóknak laboratóriumi körülmények között sikerült átlépniük egy fontos mérföldkövet az önfenntartó fúzió kutatásában. Most először a világon sikerült több energiát kinyerni a fúziós reakcióból, mint amennyit elnyelt az üzemanyag. A kutatók már több évtizede próbálnak megoldást találni a fúziós reaktorra, a mostani évek óta a leglényegesebb előrelépés. A magfúzió - az a folyamat, amely a Nap energiáját is adja - egyszer szinte korlátlan és olcsó energiaforrás lehet.

SZÉLESSÁV HELYETT SEMMI NEM LETT 10 MILLIÁRD UNIÓS PÉNZBŐL

Visszavont 10,3 milliárd forint uniós pályázati támogatást az NFÜ, miután a megbízott cégek 9-10 hónapja késtek a szélessávú hálózati fejlesztések megkezdésével. Mind az öt nyertes céget ugyanazon a napon és ugyanott alapították, és tulajdonosaik között is meglehetősen nagy az átfedés. Egy KDNP-s képviselő neve is feltűnik a történetben.

ORBÁNOS CIGÁNYSZALÁMIVAL PROVOKÁLNAK AZ OSZTRÁKOK

Egy nagyon rossz plakátkiállításért egészen Linzig kellett autóznunk: itt állították ki a Bécsben élő Marika Schmiedt cigánypecsenyét valamint  ízfokozó és színezékmentes cigányszalámit ábrázoló alkotásait, ami a bécsi nagykövet szerint "nyíltan rasszista és Magyarország-ellenes". Szerintünk csak ostobák és igénytelenek.

TOVÁBBRA IS VÁLSÁGOS ÁLLAPOTBAN A FRADI-JÁTÉKOS

Amputálni kellett Akeem Adams bal lábát, mert inkfartusának szövődményeként elhalt a végtagizomzata. A műtéttel a közvetlen életveszélyt hárították el.