Csak baj van azzal, ha átadnak valamit

2014.04.03. 19:33

TELEFONT LOPTAK ORBÁN RÁHEL ESKÜVŐJÉN

Orbán Ráhel tavaly szeptemberi esküvőjén elloptak egy mobiltelefont. A Nemzeti Nyomozó Iroda az eseményen dolgozó személyzet valamennyi tagját kihallgatta, sőt nyomásgyakorlást is alkalmazva, rávették a tanúkat arra, hogy DNS-mintát vehessenek tőlük. Ilyesmire azonban csak sokkal súlyosabb bűncselekmények esetében van törvényes lehetőség.

MAGYAR A MILLIÁRDOS INDIAI KORRUPCIÓS ÜGY EGYIK GYANÚSÍTOTTJA

Dimitrij Firtas mellett Knopp András, az ukrán milliárdos magyarországi képviselője is gyanúsított lett abban a 18,5 millió dolláros vesztegetési ügyben, amit az FBI nyomozása után az Egyesült Államok hatóságai kezdtek vizsgálni. Firtast amerikai kérésre március végén Bécsben letartóztatták, és csak egy gigantikus összegű óvadék ellenében helyezték szabadlábra.

ÁTADTÁK A VÁRKERT BAZÁRT

Orbán Viktor jelenlétében ma átadták a 6,7 milliárd forintért felújított budai Várkert Bazárt első ütemét. A miniszterelnök szerint a következő nagy műemlékfelújítási projekt a Budavári Palota épülete lesz. Az átadást a baloldali ellenzék egy kormányváltást sürgető molinóval próbálta megzavarni.

AZ AMAZON MÉDIALEJÁTSZÓT MUTATOTT BE

Az Amazon bemutatta a Fire TV nevű termékét, amely gyakorlatilag egy settop box, és filmeket, tévéműsorokat tud streamelni. A filmeken és tévésorozatokon kívül még játszani és képeket nézegetni is lehet majd a Fire TV-n, természetesen azokat, amelyeket előzetesen a felhasználó feltöltött az Amazon felhőszolgáltatásába. A Fire TV-n nemcsak az Amazon saját szolgáltatásait lehet elérni, hanem a konkurensek, a Netflix, a Hulu kínálata is elérhető, ha a felhasználónak van előfizetése rá.

MEGROHANTÁK A BOLTOKAT A MAGYAROK

Februárban 6,7 százalékkal nagyobb értékben vásároltunk a boltokban, mint egy évvel korábban. Élelmiszerből nagyjából az előző hónaphoz hasonlóan nagy mértékben, 8,4 százalékkal fogyott több az egy évvel korábbihoz képest, a nem élelmiszer jellegű termékek eladásának változása 4,1 százalékról 4,4 százalékos ütemre gyorsult.

2015 VÉGÉTŐL NINCS ROAMINGDÍJ

Az Európai Parlament megszavazta a roamingdíjak eltörlését és a fogyasztói jogok kiterjesztését, valamint a távközlési piac fejlődését elősegítő intézkedéseket - áll az Európai Bizottság csütörtöki közleményében. 2015 karácsonyától mondhatunk búcsút a roamingdíjaknak. lépésre vagyunk ezen ígéret megvalósulásától" - tette hozzá. Következő lépésként az EU tagállamai tanulmányozzák a rendeletet, és a Bizottság reményei szerint 2014 végére megszülethet a végső megállapodás annak szövegéről.

FELEZTE RÉSZVÉNYEI ÉRTÉKÉT A GOOGLE

A tőzsdei jelentések szerint a Google eddig 1135 dollárt érő részvény reggelre már csak 567 dollárt ért. Nem a cég dőlt be, a változásnak technikai okai vannak: a Google úgy döntött, hogy feldarabolja a részvényeket. Vagyis lesznek a szavazati joggal nem járó részvények (GOOG) és a szavazati jogot adó részvények (GOOGL). A GOOG részvények árfolyama feleződött, de ez egyben ez azt is jelenti, hogy akinek ilyen részvénye volt, annak most kettő részvénye lesz, a GOOG mellé kap egy GOOGL részvényt is. A kereskedésben más nem változik. A változás ahhoz kell, hogy úgy tudjanak majd tőkét emelni, hogy ne híguljon tovább a vezetők részesedése.

HIRTELEN MAGÁNTERÜLET LETT AZ ERZSÉBET TÉR

Erre hivatkozva küldik el a szórakozó fiatalokat biztonságiak, amit egy olvasói videó is bizonyít. Az Akvárium klub csak a lépcső tetejéig felel az üzemeltetésért, a park már az Erzsébet Vagyonkezelő Kft-hez tartozik, akik még nem reagáltak a videóra

SCHUMACHER ÁLLAPOTA IGENIS JAVULT

A hétszeres Forma 1-es világbajnok gyógyulásában vannak bíztató jelek, mondta Sabine Kehm a volt sportoló menedzsere. A mesterséges kómában tartott hétszeres világbajnokot még nem ébresztették fel, de a pletykákkal ellentétben nem is állították le az ébresztési folyamatot,