Mindenkit elér a végzete

2014.04.22. 19:03

KIRÚGTÁK A MANCHESTER UNITED EDZŐJÉT

David Moyes a nyáron került Anglia egyik legnépszerűbb futballklubjának az élére, miután Sir Alex Ferguson leköszönt és őt ajánlotta utódjának. Azóta a Manchester United a bajnokságban leszakadt az élmezőnytől, kiesett a kupákból és a BL-ből is. Ideiglenesen a csapat játékosát, Ryan Giggset nevezték ki menedzsernek.

ÚJ ELJÁRÁS INDUL A REZESOVÁ-ÜGYBEN?

Teljesen új eljárást szeretne elérni az ügyészség a Rezesova-ügyben. Ezt akkor szokta javasolni a vádhatóság, ha úgy látja, hogy az ítéletben súlyos hibák vannak: a szlovák milliomosnő esetében hosszan sorolják, mi mindent rontott el a bíróság. A szlovák milliomosnőt novemberben hat év fogházra ítélték az általa okozott, négy ember életét kioltó baleset miatt.

AZ LMP-NEK IS ÖSSZEJÖTTEK AZ EP-ALÁÍRÁSOK

A nagy pártok közül utolsóként az LMP adta le az Európai Parlamenti választáson való induláshoz szükséges húszezer aláírást. Május 25-én 11 párt közül választhatunk majd, a parlamentbe jutott pártok mellett A Haza Nem Eladó Mozgalom, a Modern Magyarország Mozgalom, a Jólét és Szabadság, Seres Mária Szövetségesei és az Új Magyarország Párt vitte át a lécet, bár a Nemzeti Választási Iroda péntekig még elutasíthatja a nyilvántartásba vételüket, ha hibát találnak.

HUMMERES GÁZOLÁS: SE GÁZSPRÉ, SE MŰSZAKI HIBA

Szakártők cáfolták a hummeres osztrák férfi védekezését, akit azzal vádolnak, hogy másfél éve Apátfalván szándékosan halára gázolt egy motoros rendőrt. A vádlott részben a kormánymű hibájára, részben arra hivatkozott, hogy a másik intézkedő rendőrjárőr a lehúzott ablakon lefújta gázsprével, amitől elvakult.

SVÁJCIFRANK-HITELT NYÖG AZ MSZP

Három nagyobb, köztük egy nagyjából egymilliárd forintnyi frankhitelt is felvett a szocialista párt, a visszafizetés azonban egyre nehezebben megy. A párt számláit nem zárolták, de az egyik bank a választás előtti napokban a párt számára váratlanul leemelt 40 millió forintot, tavaly pedig 50 milliót. A tét az elzálogosított pártszékház megtartása.

PUTYIN KEZEI KÖZT AZ OROSZ FACEBOOK

A Vkontaktye alapítója, Pavel Durov korábban hárította az állam kéréseit, de Putyin közeli szövetségesei egyre nagyobb részesedést szereztek cégében. A vállalat igazgatótanácsa pedig egyszer csak rájött, hogy már nem is ő a cégvezető. Utánpótlásáról még nem gondoskodtak.

KÍNÁBAN ÉS ANGLIÁBAN SOK LESZ AZ ATOM

A hatalmas ázsiai országban felgyorsítják az atomerőművek engedélyeztetését, hogy még több projekt el tudjon indulni, és a nukleáris energiának egyre nagyobb szerepe legyen, kiváltva a súlyosan környezetszennyező széntüzelésű erőműveket. Angliában azonban már az atomszennyezés problémájával szembesültek: a felmelegedés miatt a jövőben veszélybe kerülhet a radioaktív hulladékot tároló létesítmény.

ENNYIRE KIEGYENSÚLYOZOTT A MÉDIA

A kutatóintézet a TV2, az RTL Klub, az M1, a Duna Televízió, a Hír TV és az ATV esti híradóit vizsgálta meg kvantitatív alapon. Darabra és műsoridőt tekintve is a TV2 áll az élen a hírműsorok között, bár híreinek fele balesetekről és bűncselekményekről szól.  A bulvárhírekben átvette a vezetést az RTL, a legtöbb sporthírt a Hír TV nézői láthatták. Még több adat itt

NYAKUNKON AZ IVÓVÍZMUTYI

Az elmúlt hónapokban végre elkezdték szétosztani azt a több mint százmilliárd forint uniós pénzt, amit az ivóvízminőség javítására fordíthat az ország. A kormány sok önkormányzattól elvette a döntést, hogy gyorsítsa a munkát, és állami felügyelet mellett választották ki, kire bízzák a fejlesztéseket. Az eddigi nyertesek között ott van Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor vejének üzlettársa és egy vidéki fideszes képviselő vállalkozása is. Az ivóvíz minőségének javítására összesesen 140 milliárd forint uniós pénzt költenek.