337, 13, 2018, mínusz Simicska

2015.01.19. 19:01

SIMICSKA NON CORONAT

A magyar közélet legleglegje, Simicska Lajos nem lett képviselőjelölt a februári veszprémi időközi választáson: ma járt le a határidő, de Simicska nevében még az ajánlóíveket sem vették fel, nemhogy összegyűlt volna 500 aláíírás. Lajos, Lajos, a bolondját járattad velünk.

ROGÁN: 2018-20 KÖZÖTT JÖHET AZ EURÓ

A kormány eddig a pénzügyi szuverenitásunk egyik fő oszlopaként tekintett a forintra. A Fidesz frakcióvezetője azonban elsőként beszélt ma arról egy interjúban, hogy ezt az álláspontot a kormány már akár két év múlva felülbírálhatja. Rogán Antal az Indexnek is adott interjút, és ebben egyebek mellett arról beszélt, amikor az urizálásról kérdeztük, hogy azért a politikusoknak sem kell ürgelyukban, remeteéletet élniük. Végre valaki kiáll a politikusok méltán megérdemelt jussa, a luxus mellett!

A SEATTLE ÉS NEW ENGLAND JÁTSSZA A SUPERBOWLT

Hétfőre virradóra meglett az a két csapat, amely nemcsak a legnagyobb amerikaifutball-, hanem egész Amerika legnépszerűbb sporteseményén játssza a döntőt. A Seattle Seahawks a Greenbay Packerset győzte le történelmi mérkőzésen, a New England Patriots pedig az Indianapolis Coltsot verte nagy fölénnyel. A döntőt február 1-én rendezik.

A Seattle trükkös FG-kísérlete

13 EZRET NYERTEK A DEVIZAHITELESEK A FORINTOSÍTÁSSAL 

Az MNB kiszámolta, hogy egy átlagos fizetőképes devizahiteles mennyivel kellene többet törlesszen svájci frank hitele után a mostani megdrágult frankárfolyam mellett. A forintosítással havi 13 ezret nyernek az érintettek, ha a felértékelődés tartós marad. A jegybank szerint egy átlagos kisvállalati tartozás átlagosan 13 millió forinttal emelkedett volna néhány óra leforgása alatt, de többségük a jegybank hitelprogramjával zárta le korábban devizahitelét. 

330 FELETT ÁTÉRTÉKELED MAGADBAN A VILÁGOT

Egy hete még senki sem gondolta volna, hogy nem csak a svájci frank árfolyama, de a magyar közúti sebességrekord is átlépheti a mesés 330-as szintet. A valuta csütörtökön előzött, a magyar autópályarendszer ma követte: a műveletet egy Lamborghini Huracannal sikerült végrehajtani egy 36 éves magyar férfi jóvoltából az M7-esen Hollád és Sávoly között, 337 km/órás sebességgel. A száguldásnak nem a rendőrök, hanem a sztráda melletti szalagkorlát és árok vetett véget, miután a 70 milliós szupersportautót a sofőr nem tudta az aszfaltcsíkon tartani. A sofőr megúszta, utasa súlyosan megsérült, a Lambo megsemmisült.