A Magyar Nemzet tulajdonos- főszerkesztője a Hír Tv új elnöke

2004.10.27. 18:57
A Magyar Nemzet tulajdonosát, Liszkay Gábort választotta meg a Hír Televízió Rt. Igazgatósága a televízió elnökévé. Ezzel együtt felmondtak Kerényi Imrének és megszüntették Szerintem című műsorát is. A televízió hírigazgatója Szikszai Péter a Magyar Nemzet Online felelős szerkesztője lesz.
Liszkay Gábort választotta elnökévé szerdán a Hír Televízió Rt. Igazgatósága. A részvénytársaság új vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a televízió elnöki tisztsége mellett a Magyar Nemzet című napilap főszerkesztője, kiadóvezetője és tulajdonosa marad.

Kerényinek felmondtak, műsora megszűnt

A testület Fazekas Csabát megerősítette vezérigazgatói tisztségében, Gajdics Ottó továbbra is a műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztot tölti be. A televízió hírigazgatója november 1-jétől Szikszai Péter, a Magyar Nemzet Online felelős szerkesztője lesz.

A Hír Televízió Rt. szerdán Kerényi Imre szerződését felmondta, egyidejűleg a Szerintem című műsort megszüntette, de Liszkay az MTI-nek nem kívánta megindokolni a döntést.

Liszkay Gábor az augusztus 30-án lemondott Borókai Gábor után tölti be az elnöki posztot. "A Magyar Nemzetnél meglévő státuszaimat változatlanul megtartom" - mondta, hozzátéve, hogy továbbra is a lap főszerkesztője, kiadóvezetője és tulajdonosa marad.

A Magyar Nemzet sikersztori

Liszkay Gábor kiemelte, hogy a Magyar Nemzet "egy sikersztori", mind gazdasági, mind terjesztési adatok vonatkozásában vezetése, azaz 2000. óta, és a Hír TV tulajdonosai talán személyében látnak garanciát arra, hogy a televízió is sikersztori legyen.

"Más célközönség, más feladat, más műfaj" - felelte Liszkay Gábor arra a kérdésre, hogyan viszonyul egymáshoz a két feladat, a Magyar Nemzet "testvére" lesz-e a Hír Tv. Hozzátette, hogy egy printmédium és egy elektronikus médium nehezen hasonlítható össze, egyetlen dologban azonban mégis: a hír elsődlegessége, prioritása a Magyar Nemzet és a Hír TV esetében azonos.

Azonosulni tud Gulyás menesztésével

Liszkay Gábor közölte, bár az előző hírigazgató, Gulyás István múlt heti "kényszerű távozása, vagyis eltávolítása" nem az ő regnálásának időszakára esik, de teljes egészében azonosulni tud elődei és megtartott kollégái intézkedéseivel.

Mint emlékezetes, a Fidesz PR-osainak kezdeményezésére megvágott. Orbán-interjú miatt a múlt héten beadta lemondását Kóczián Péter, a Hír Tv egyik állandó műsorának vezetője. A sajtónyilvánosságot kapott esetet követően Gajdics úgy döntött, hogy csütörtökön mégis leadják a Fidesz-elnökkel készült beszélgetés vágatlan változatát.

Az ismétlés miatt azonban az Index információi szerint személyes vitába keveredett Gulyás István hírigazgatóval, aki nem kapott szót a döntés meghozatalakor. Gajdics néhány nappal kinevezése után távolította el a televíziótól Pörzse Sándort is.