Belföld

97 715 országépítőnek fújtak ébresztőt a Kossuth téren

2006. április 2., -

97 715 +/-2 turista álldogált a Fidesz nagygyűlésén vasárnap a Kossuth téren és a környező utcákban, számolta ki a Pufajkás Turul szombaton az MSZP dzsemboriján már bizonyított módszerével. Mások megint máshogy számoltak.
  • Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kampányának kommunikációs vezetője közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a nagygyűlésen jóval több, mint másfél millió ember vett részt.
  • Az egyik a nagygyűlés félidejében megkérdezett Báthory utcai boltos szerint többen voltak, mint négy éve (Négy éve a Fidesz szerint 1,5-2 millió ember volt jelen, de ez fizikai képtelenség).
  • Az Index veterán tudósítója szerint kevesebben voltak, mint négy éve.


Fotó: MTI

  • A Népszabadság szombati kalkulációja szerint a téren 87 ezer ember fér el, ha nincs tele, ha mégis, akkor 100 ezer; plusz 50 ezer ember, ha a mellékutcák 100 méter mélységig megtelnek.
  • A Fidesz aktivistáiból egy nyamvadt becslést sem lehetett kihúzni a rendezvényen, "majd kiderül", mondták.


Fotó: MTI

  • Ahogy az MSZP rendezvényén, a szervezők vasárnap is több emberre számítottak, a Bajcsy Zsilinszky úti és Balassi Bálint utcai kivetítőknél szórványosan álldogáltak, a Kossuth téren és az utcákban nagy lyukak tátongtak a tömegben, a kivetítők közötti tömeg nem ért össze.

A Pufajkás Turul a tömegszámlálás hagyományos módszereit felhasználva kapta meg az eredményt: 97 715 +/-2 turista.


Források: Google Local, MTI

Módszereinken nem változtattunk a szombati népszámlálás óta, tehát a sárga terület a sűrű tömeget (4 fő/négyzetméter), a zöld a ritkás, kényelmes tömeget (2 fő/nm) a világoskék pedig a lézengő tömeget fedi le (1 fő/nm).

A területen lévő emberek megszámolásához tudósítóink megfigyeléseit, a Google Local műholdas és az MTI levegőből készült képeit használtuk fel.

Lyukak a tömegben - klikk a képre!

Így kb. 32 424 négyzetméteren összesen 97 715 ember számoltunk össze. Ez a szám két és félszer akkora, mint amit akkor kaptunk, amikor megszámoltuk az MSZP szombati nagygyűlésén résztvevőket. Ők 37 588-en voltak kalkulációnk szerint.

Ha komolyan veszi számításainkat, vegye figyelembe:

  • A tömeg sűrűségének mértékénél akár nagyot is tévedhettünk
  • Matematikából 3-asra érettségiztünk
  • Soha senki nem tudta pontosan megmondani egy tömegrendezvény részvevőinek a számát, és amíg nem lesz általánosan elterjedt az agyba ültethetős azonosító csip, ez nem is fog bekövetkezni.
N;
hirdetés
N;