Belföld

Ismeretlenek gyújtogatással fenyegetik a kormányt

2006. szeptember 14., -

Egy ismeretlen zavargásokkal fenyegette meg a kormányt arra az esetre, ha nem mondd le szeptember 20-ig. A hangfelvétel a Budapest Rádióhoz érkezett csütörtök délután, majd a rendőrség lefoglalta az anyagot, számolt be a hírről többek között az MTI is.

A hangfelvételen kissé torzított hangon egy férfi egy bizonyos "Demokrácia Harcosai nevű, országos szervezet" nevében beszél, és ígéri: "készek vagyunk lángba borítani Budapest utcáit" a párizsi zavargásokat hozva fel példaként.

Hallgassa meg a fenyegetést: rettegjen, anyázzon, nevessen! (mp3) >>

A magát a demokrácia védelmezőinek nevező szervezet a harcok kezdetét a szeptemberre tervezett tüntetések idejére ígéri. A hang mindezt azzal indokolja, hogy a nép haragszik a megszórító intézkedések miatt, a kormány pedig Gyurcsány Ferenc vezetésével rohan a diktatúrába.

Függetlenül attól, hogy a hangfelvétel szerzői vicceltek, provokáltak vagy valóban fenyegettek, a rendőrség szerint elképzelhető, hogy megvalósult a terrorfemyegetés.

Mi ez?
 395
 57
 65
 886
 648

A Pufajkás Turul Terror-, Provokatőr- és Viccparódiaelhárító különleges egységének főhadiszállásán három opciót vázoltunk fel a helyzet elemzésekor:

  • 1. A terror verzió: Valóban kitörnek szeptemberben a harcok, szinte megismétlődnek a félévszázada történtek. A küzdelem arányai azonban nem változnak, maroknyi seregecske a magyar rendvédelmi szervek ellen, így az '56-os forradalom 50. évfordulójára a kormány leveri a lázadást. Ötven évvel később, a történelem különös, de elemzőink előtt megfejtetlen fintora folytán 2106-ban a történelemkönyvekben már mint "ellenforradalom" fogják emlegetni a történteket az 1956-os szabadságharc centenáriumán.
  • 2. A provokatőr verzió: A kormánypártiak rettentően komolyan veszik a dolgot, a nemzetbiztonság arról tájékoztat, "valahonnan Szlovákia felől fúj a szél", majd egy koslicei szélsőségesekkel kapcsolatot fenntartó flipperbajnok neve is felmerül, de több semmi. Már elhallgatnák az ügyet, amikor az MSZP 30. terrorellenes béketüntetése után, de egy héttel a választások előtt kiderül, Nyakó István és Hiller István ollózták össze a hangfelvételt, hogy farkast kiáltsanak, és az egészet Orbán Viktorra, illetve a hangoskodó jobboldalra fogják.
  • 3./a A viccparódia verzió: a Budapest Rádió gonosz tréfájáról és/vagy marketingfogásáról van szó. Bár az ő esetükben viccnek kicsit durva lenne.
  • 3./b Egy hülyegyerek otthoni műhelymunkájának gyümölcse, aki áthívta a barátját, aki kitalálta, ijesztgetnek egy kicsit. A srácokat végül a rendőrség fülön csípi. A szülők fel is lélegeznek, meg nem is, amikor felfüggesztettel és komolyabb pénzbüntetéssel megússzák a dolgot, de legalább a "kölykök egy életre megemlegetik".
N;
hirdetés
N;