Belföld

Kapjátok be a Parlamentben

2006. december 12., -

„Kapjátok be”, mondta Heintz Tamás fideszes képviselő, miután befejezte felszólalását a parlamentben. Mikrofonja azonban bekapcsolva maradt. Nem ő járt így egyedül.

„Nem támogatjuk a több biztosítós rendszer bevezetésével a kisnyugdíjasok érdekeit alapvetően sértő törvénytervezetet, és nem támogatunk a korábbi félreértések és hazugságok folytatását jelentő, pazarló, klientúraépítő kormányzati álintézkedéseket sem. A Fidesz nem támogatja a törvényjavaslatot” – zárta felszólalását hétfőn Heintz Tamás fideszes képviselő az egészségbiztosítási felügyeletről szóló törvény vitájában.

Ezután leült helyére, megigazította a nyakkendőjét, majd kissé felindultan ezt mondta: „kapjátok be”.

A Somogy megyei területi listáról bekerült Heintz Tamás ezzel valószínűleg sok kollégája sommás véleményét is megszólaltatta az ország házában. A képviselő ugyanis eredetileg háziorvos, s mint tudjuk, az orvosok jelentős része nem igazán boldog attól, amit mostanában egészségügyi reformnak neveznek.

A kaposvári orvos ezzel feliratkozott a Parlamentben trágárkodó képviselők toplistájára is. Vegyük csak sorra őket:

  • Kuncze Gábor (SZDSZ) 2005-ben: Kurva anyád! (egy a Fidesz padsoraiból érkező bekiabálás után)
  • Tóth Sándor (MSZP) 2005-ben: A kurva anyádat! (felszólalása közben újra és újra megszólalt a telefonja).
  • Kis Zoltán (SZDSZ) 2003-ban: Egy órája nincs itt. Kurva jó. (Az éjszakai ülésen Tállai András arra utalt, hogy Csampa Zsolt átadott neki néhány percet a felszólalásából.)
  • Lányi Zsolt kisgazda képviselő 2001-ben: Kurva anyád! (állítólag rálépett a mikrofonzsinórra).
  • Kis Zoltán (SZDSZ) 2000-ben reagált Csapody Miklós (MDF) felszólalására így: "Kurva szellemes!"
  • Kis Gyula József (MDF) 1997-ben Tóth Károly (MSZP) felszólalása közben: "Dr. Kis Gyula József - képviselõi helyérõl felállva, távozva az ülésterembõl: Menj a picsába!"

A legőszintébb kifakadások Szabó Zoltántól (MSZP) származnak, aki ugyanaznap kétszer is megnyilvánult:

  • 1999-ben, szeptember 7-én: "Baszd meg, baszd meg a kurva anyád" (lejárt a 2 perce és az ülés elnöke megvonta tőle a szót)
  • Majd az országgyűlési Napló szerint: "[Szili Katalin házelnök:] A képviselő úr nem fogadta el a miniszter úr válaszát (A teremben nem hallható, de a hangfelvételen felismerhető -: dr. Szabó Zoltán: Bassza meg! Kurva é...!), ezért kérdezem a tisztelt képviselőtársaimat, elfogadják-e a miniszteri választ. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)"

Nézze meg Heintz Tamás felszólalásának végét az MTV Híradó honlapján>>>

(A példatár összegyűjtésében sokat segített Tóth-Czifra András politológushallgató olvasónk, köszönjük)

N;
hirdetés
N;